Рашков и Петков нямат правомощия да дават указания, продължи адвокатът

Свързани новини

19.03.2022 18:43

Борисов дава Кирил Петков на прокуратурата

Видян 4704 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бившият премиер Бойко Борисов, който изкара 24 часа в ареста, преди да бъде пуснат без обвинение, ще сезира прокуратурата срещу министър-председателя Кирил Петков. Това каза адвокатът му Менко Менков пред bTV. Жалбата на Борисов ще бъде за това, че Петков е извършил длъжностно престъпление около ареста му, стана ясно от думите на адвоката.




Според Менков пресконференцията, която Петков и вътрешният министър Бойко Рашков дадоха, е била "парадоксален начин да представиш пред медиите доказателства за собствената си престъпна дейност".



Менков обясни, че разследващите полицаи са независими и дори преките им началници не могат да им дават никакви указания. А по време на брифинга Рашков е казал, че разследващите полицаи чакат на втория етаж в Министерския съвет.
“Рашков и Петков нямат правомощия да дават указания", продължи адвокатът.



Според него в кабинета на министър-председателя е имало среща между него, вицепремиера Асен Василев и вътрешния министър Бойко Рашков с всички разследващи полицаи, работили по този случай. “Те са давали указания и са се чудили какво да правят, че да бъде задържан Борисов”, твърди Менков. Според него такава среща е имало, защото Петков не отрекъл за нея.




Менков нарече клиента си "икона" и заяви, че той никога не си е позволявал такова нещо. Борисов всяка седмица събираше на оперативка главния прокурор, тогава Сотир Цацаров и шефове на служби.




Друг адвокат, Михаил Екимджиев обаче припомни от ефира на bTV за показните полицейски акции по времето на ГЕРБ, за това как хора са изкарвани полуголи от къщите си, по времето на вътрешния министър Цветан Цветанов (Менков беше адвокат и на Цветанов по делата срещу него), докато "МВР пикчърс" снима.



Екимджиев се съгласи, че Борисов е икона, но "на корупцията и примитивизма". А демонстрации на привърженици на Борисов сравни с наркопласьорите на Пабло Ескобар - така са го посрещали, като е излизал от затвора.




"От това, което говореше колегата Менков, останах с впечатление, че вече се готви нещо наистина неприятно. Ще има според мен повдигане на обвинения и привличане като обвиняем на премиера Кирил Петков и призовавам хората, които наистина са мислещи, смислени и уважават демокрацията, да се противопоставят на това нещо, което ще се случи в близките дни. По същия начин като нахлуването на башибозука на Гешев в президентството", каза още Екимджиев.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 20.03.2022 19:18

    Екимджиев, Кирето каза, че никой не е над зкона!

  • 001 Anonimen 20.03.2022 06:59

    каква е тая НАГЛОСТ на един корумпиран бивш държавник,вместо да гние в затвора за милион кражби и изнудване......какъв лъжец

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог