Арестът не е по сигнал на Европрокуратурата

Свързани новини

18.03.2022 13:03

Прокуратурата: Компетентността на Европейската прокуратура е изключена по случая с ареста на Борисов

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Малко след като от МВР съобщиха, че тази сутрин в 10 часа прокуратурата е била уведомена за започнало в условията на неотложност  разследване срещу бившия премиер Бойко Борисов, от държавното обвинение съобщиха, че това е станало по факс, изпратен от разследващ полицай от Главната дирекция „Национална полиция“. Делото е за изнудване.


 


В уведомлението пише, че разследването е започнало с първо действие - разпит на свидетел и последвали претърсвания и изземвания.


 


Арестът не е по сигнал на Европрокуратурата


 


Сезирането на Софийската градска прокуратурата дава отговор на въпроса за ролята на Европейската прокуратурата..


 


Задържането на Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов не е по нейн сигнал, защото, ако беше -  компетентата прокуратурата трябваше да е специализираната.


 


По факс разследващият полицай от Национална полиция уведомява прокуратурата, че делото е започнало с  първо действие разпит на свидетел. Вече стана ясно, че това  е премиерът.  И след това е имало претърсвания и изземвания. Твърди се, че престъплението е извършено  в периода от 2014 - декември 2019 г. и се уведомява прокуратурата, че в срок до 24 часа са задържани -  "лицата Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова".


 


„Уведомяването за образувано досъдебно производство от МВР, както и посочената в него правна квалификация, изключват компетентността по този случай на Европейската прокуратура, в какъвто смисъл бе разпространеното първоначално от пресцентъра на МВР съобщение“, коментират от държавното обвинение...и отбелязват, че към 12:30  ч. делото не е постъпило в Софийска градска прокуратура. 


 


От МВР пък твърдят, че вече 2 часа чакат да бъде определен наблюдаващ прокурор. И от двете зависи ще бъдат ли повдигнати обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова и ако бъдат - каква мярка за неотклонение ще им бъде определена, предаде БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни