Извършват се обиски на различни адреси

Свързани новини

17.03.2022 21:03

Борисов, Горанов, МенТа арестувани: МВР

Видян 3372 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Бойко Борисов е задържан за 24 часа и отведен към Главна дирекция Национална полиция в Младост.  Активисти на ГЕРБ също се отправиха натам.

"Утре ще разберем дали арестите и претърсванията са законни, когато българският съд се произнесе. Това е направено при неотложност без предварително разрешение на съдия. На мен нищо не са ми обяснили за никакви евросредства", каза адвокатът на Борисов Менко Менков на излизане от дома на лидера на ГЕРБ в Банкя.


 


Задържани са още бившият финансов министър Владислав Горанов, бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова и бившата шефка на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова. Извършват се обиски на различни адреси. 


"У дома съм си. Никой не ме е търсил и никой не ме е проверявал", каза пред Нова тв Менда Стоянова.



В ход е мащабна операция на ГД „Национална полиция“ във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България, съобщават от прессцентъра на вътрешното министерство.


Премиерът Кирил Петков написа във „Фейсбук“: „Няма никой над закона“.



ПР-ът на ГЕРБ Никола Николов каза за NOVA, че Борисов не е задържан, а се извършва само проверка в дома му.


 


По информация от разследването в дома на Арнаудова е открит джип, който се води собственост на фирмата "Аркад". Тя строи газопровода "Турски поток" през България.


 


Случващото се тази вечер в къщата на Бойко Борисов и на други високопоставени фигури от ГЕРБ има характер на политическа репресия,  заяви пред bTV зам.-председателят на партията Томислав Дончев, който заедно с депутати и членове на младежката организация се събраха пред къщата на лидера, където се провежда обиск заради разследване на Европейската прокуратура.


 


„Аз имам дълбоки съмнения, че това има каквото и да е общо с Европейската прокуратура. Правителството действа единствено през манипулации. Използва посещението на г-жа Кьовеши, за да легитимира репресията“, коментира и другият зам.-председател Даниел Митов.


 


Коалиционният партньор и депутат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов – син определи случващото се като „чудесен начин да се  отклони вниманието от решенията за форсмажора, ние в НАТО ли сме, или не, цените на тока, горивата, олиото и т.н.“.


 


Прокуратурата на Република България не е уведомявана за действия по разследване спрямо политически лица, заяви говорителят на прокуратурата Сийка Милева във връзка с акцията.


 


Тя отбеляза, че ако действително става въпрос за разследване за злоупотреби с европейски средства, медиите следва да се обърнат към Европейската прокуратура. По думите й, когато се извършват действия по неотложност, българската прокуратура следва да бъде уведомена в срок до 24 часа.



Ако ние бъдем уведомени, ще уведомим обществеността за случая, заяви още Милева.


 


  Снимка: Булфото

 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 18.03.2022 08:31

    най-после нещо редно,отдавна трябваше да ги приберат на топло тия престъпници-колко бяха фалшиви и вилнееха,всичко беше техно,а мизерията -голяма за народа

  • 003 Anonimen 18.03.2022 04:33

    Прекрасно! Най-после! Хич не са си те вкъщи, ами и да не видат бял свят! Тая щайка от мутри днес се сетила за правата на човека,коато го задържат!! Онемяхме от наглостта им. А 13 години като метаха хора на плочника, като ги арестуваха за по 72 часа с гестаповската си структура специализирана прокуратура??? Като пак чрез нея раздаваха "правосъдие", тяхното?! Айде баста! Бой по главата и най-накрая да бъдат не изчегъртани, а изтрити! В затвора да гният до един. Без жал и милост.

  • 002 Карнобат Самоковлийски 18.03.2022 00:26

    Meдиино са "арестувани", ама физически са си у дома и дори не знаят че са арестувани?!?Пример: Мента Стоенчева.Хем е арестувана, хем си е в къщи не знае за този медиен факт. Да нямат двойници, един брой гражданин в ареста и другия брой си седи е в къщи и си се кефи?

  • 001 Anonimen 17.03.2022 21:56

    На многая лета!Амин!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева