Свързани новини

11.06.2009 12:42

Атанасов: Станишев да издигне паметник на главния прокурор

Видян 1590 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сергей Станишев трябва да издигне приживе паметник на главния прокурор Борис Велчев, заяви в специално изявление в кулоарите на парламента депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов, предаде БГНЕС.


Неговият коментар е по повод две тези от вчерашния отчет на Сергей Станишев за четиригодишното управление и особено за темата за борба с корупцията. Тези скандали катастрофираха не къде да е, а в "черната дупка" наречена прокуратура, добави Атанасов. Според него правителството и лично Сергей Станишев трябва да отговори какъв е личният му интерес от сделките на Ирена Кръстева. Депутатът бил наясно, че тя и фирмите й са вземали кредити от банките, но се пита откъде тя печели средствата, за да ги обслужва.
Атанас Атанасов каза, че е изключително гневен от прочетеното в отчета и цитира текст от него, според който правителството, и премиера посочват, че са проявили абсолютна нетърпимост, дори към намеци и съмнения за корупция, в.ч. и поради съмнения за корупция, и освобождаване на министри, само поради общественото мнение с обвинения, които не са се доказали.
От „Синята коалиция“ смятат, че в бъдеще прокуратурата трябва да работи под парламентарен контрол и посочи конкретни примери, за начина по който са отстранени министрите Румен Овчаров, Румен Петков и проф.Радослав Гайдарски. „Какво направи правителството, за да разследва обективно, всестранно и пълно данните за корупция или тяхното прикриване", запита той. Според него всички средства, които са отклонени в процеса на корупционните практики са се влели в „черните кутии“ на партиите, с които сега се купуват гласове. Той не подмина в критиката и ДАНС, като заяви, че партньорите от ЕС и НАТО нямат доверие на тази институция.
Днес депутатите решиха да удължат работното си време днес до изчерпване на точките от дневния ред.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Доста работа ви чака днес


Доста работа ви чака днес. Със сигурност няма да