Греъм потвърди, че смята убийството на Путин за желан вариант за отстраняване на руския президент

Свързани новини

17.03.2022 11:12

Американски сенатор повтори призива си за убийство на Путин

Видян 1611 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският сенатор Линдзи Греъм (щата Южна Каролина) не е обезкуражен от отзвука, който предизвика предложението му по-рано този месец някой да убие руския президент Владимир Путин. Всъщност той засилва агресивната си политическа реторика на фона на кризата в Украйна.



"Надявам се, че той ще бъде изваден, по един или друг начин", каза Греъм пред репортери в сряда във Вашингтон. "Не ме интересува как ще го извадят. Не ме интересува дали ще го изпратим в Хага и ще го съдим. Искам само да си тръгне. "


 


Греъм потвърди, че смята убийството на Путин за желан вариант за отстраняване на руския президент, точно както намекна в публикация в Twitter от 3 март, в която попита: "Има ли Брут в Русия? Има ли по-успешен полковник Щауфенберг в руската армия?"


Тогава говорителят на Кремъл Дмитрий Песков осъди "истеричното разпалване" на антируски настроения в САЩ, наричайки го своеобразен "русофобски срив".
 
 
В сряда известният като "ястреб" сенатор потвърди, че действително е призовавал Путин да бъде убит.


"Време е той да си отиде", каза Греъм за Путин. "Той е военнопрестъпник. Иска ми се някой да беше разкарал Хитлер през 30-те години. Така че да, Владимир Путин не е легитимен лидер. Той е военнопрестъпник. "


Руският народ "ще има нулево бъдеще", ако продължава да следва Путин, твърди Греъм и добавя, че ако САЩ продължат да помагат на Украйна да се защити, докато налагат санкции, за да "задушат руската икономика", сили в Русия ще се надигнат, за да сложат край на кризата. "Смятам, че светът ще е по-добре без Путин - колкото по-скоро, толкова по-добре, и не ме интересува как ще го направим. "
 
 
Коментарите на Греъм дойдоха на фона на засилващата се антипутинска реторика във Вашингтон. В сряда президентът Джо Байдън за пръв път нарече Путин "военнопрестъпник", ден след като Сенатът подкрепи резолюция, в която руският президент е наречен такъв.
 
 
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни