Представителите на делегациите на нашите страни водят ежедневни преговори в онлайн формат, заяви президентът на Украйна

Свързани новини

14.03.2022 10:36

Киев трябва да постигне съгласие за президентска среща на следващия кръг от преговорите: Зеленский

Видян 1613 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представителите на украинската и руската делегация трябва да се договорят за среща между президентите на двете страни по време на предстоящите им разговори, заяви украинският президент Владимир Зеленский в понеделник.


 


"Представителите на делегациите на нашите страни водят ежедневни преговори в онлайн формат", заяви президентът Зеленский, предаде ТАСС.


 


"Нашата делегация има ясната задача да направи всичко възможно за организирането на президентската среща, която, сигурен съм, се очаква от всички. Те трябва да разберат, че това е сложна история, както и труден, но изключително необходим път. "


 


"Нашата цел е в хода на тази борба и на този труден преговорен процес Украйна да постигне необходимия резултат, който е необходим за всички нас, за мира и сигурността, за да имаме нормални и ефективни гаранции. "



По-рано през деня Давид Арахамия, член на украинската делегация, заяви пред информационния сайт "Страна", че в понеделник сутринта ще започне нов кръг от преговори между руската и украинската делегация в онлайн формат. Според него "[на 14 март] разговорите ще се проведат чрез видеовръзка от 10:30 ч. ", но не уточни часовия пояс.



Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви пред ТАСС в края на миналата седмица, че в понеделник ще се проведе поредният кръг от преговори между Москва и Киев в онлайн формат. Песков заяви също, че руската делегация на онлайн преговорите с Украйна ще бъде ръководена от помощника на руския президент Владимир Медински, както и на предишните кръгове от преговори.


 



Първият кръг от руско-украинските преговори се проведе в Гомелска област в Беларус на 28 февруари. Разговорите продължиха пет часа.




Вторият кръг от преговорите се проведе на 3 март в Беловежката пущина, Беларус. По време на разговорите беше постигнато споразумение за отваряне на хуманитарни коридори за евакуация на цивилни граждани.




Делегациите се срещнаха за третия кръг от преговори на 7 март в Брестката област, също в Беларус. На 10 март руският външен министър Сергей Лавров се срещна с украинския си колега Дмитрий Кулеба в рамките на дипломатически форум в Анталия, Турция.






 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв