Министрите на БСП в кабинета са били против бойните самолети на Нидерландия да охраняват българското въздушно пространство

Свързани новини

11.03.2022 17:43

Разнобой в коалицията за нидерландските самолети, които трябва да охраняват българското небе

Видян 1696 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Министрите на БСП в кабинета са били против бойните самолети на Нидерландия да охраняват българското въздушно пространство, каза зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Филип Попов, предаде БНР. Те са били несъгласни, защото според данните на всички служби опасност за страната ни няма:




 "Към момента всички институции в България, всички служби за сигурност в България казват, че няма пряка опасност за България от военния конфликт в Украйна, който се развива в настоящия момент. Нашите министри в кабинета, настоящия, са гласували против тези изтребители да дойдат в България, защото просто няма нужда от това в момента предвид ситуацията и данните от всички служби за сигурност в България и Няма нужда от допълнително напрежение".




Вицепремиерът Асен Василев  коментира, че това не е прецедент и е нормално защитата да бъде подсилена.



 
"Знаете, че имаме самолети от Испания, имаме самолети от Нидерландия - това е съвсем нормално в контекста на това, което се случва на морската ни граница. Водят се военни действия буквално по границата на Източна Европа. Виждате, че падат бомби на по-малко от 30 км от полската граница. Виждате, какво се случва в Украйна. Нормално е да се подсили защитата в абсолютно всички европейски страни. Това не е прецедент."




Няма пряка военна заплаха за България, увери министърът на отбраната Драгомир Заков. Усилването на охраната на българското въздушно пространство е предварително планирано, обясни той и уточни, че Нидерландия ще изпрати 3 изтребителя Ф-35.




"Съвсем стандартни дейности по наблюдение. Не се използва сила. Сила може да се използва единствено и само от българските ВВС и то става с разрешение на министъра на отбраната на Република България. Те носят оръжие, но то е за самозащита", посочи Заков.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.03.2022 19:05

    До посдно нашите служби казваха че Бойна няма да има ! Тя ефакт ! Кой лъжеше и кой не, стана ясно!Всички казваха няма страшно, няма ли ? Аз искам наши, самолети но нямаме такива !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата