Новината се възприема като отговор на заплахите за санкции срещу Пекин от САЩ

Свързани новини

10.03.2022 15:25

Китай ще инвестира в руски мегакомпании: Блумбърг

Видян 985 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китай ще инвестира в дяловете в руски големи компании, особено в енергетиката и в добивната промишленост, които се освобождават от западни гиганти, съобщи американската агенция Блумбърг, близка до Демократите. През последните 2 седмици много световни лидери като BP, Shell  и т.н. обявиха изтеглянето си от съвместни фирми за разработване на нови находища, предвид санкции срещу Москва.




Новината се възприема като отговор на заплахите за санкции и срещу Пекин от САЩ, ако помага на Кремъл да избягва ембаргото, които даже бяха описани в специална статия в Ню Йорк Таймс на търговския министър на Байдън – г-жа Джина Раймондо.


 


Тя обеща „разрушителен удар” на китайската икономика, ако не бъде осъден Путин. Това пък е следствие на изразената от КНР воля за внос на повече руски стоки, която започна и с конкретни мерки по отношение разширяване на импорта на пшеница, освен на газ и въглища през последните дни.




От друга страна, в момента тече сесия на парламента в Пекин, който не е постоянно действащ. В нея участват дори депутати от Тайван, заради който КНР и САЩ изостриха тона в дните около 50-годишнината на взаимното си признаване, в това число на Китай като суверен над острова в Тихия океан. На нея се приема Закон срещу чуждестранното вмешателство, нещо като сходен, приет преди месеци от Русия.


 


Според официалния глас на властта в Централната държава Глобъл Таймс КНР наблюдава какво се случва с Русия и очаква същото за себе си в бъдеще, независимо от конкретиката. Още повече, през ноември предстои важен конгрес за преизбиране на Си Дзинпин за лидер.


 


 Илиян Костадинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв