Свързани новини

11.06.2009 08:40

Галев отива на избори

Видян 1833 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районната избирателна комисия  в Кюстендил регистрира бизнесмена Пламен Галев за участие в националния вот на 5 юли, съобщи БГНЕС.


От края на миналата година Галев се намира в следствения арест в столицата. Проверката на подписката в подкрепа издигането кандидатурата му за независим депутат от Кюстендилски избирателен район в служба ГРАО е приключила. Зам.председателят на РИК Мая Шишкова съобщи, че подписката съдържа 13 266 действителни подписа, при подадени 14 100. "Спазени са изискванията на закона, затова и решението е положително", каза още тя. Решението може да се обжалва в 3-дневен срок.
Вчера стана ясно, че Софийската градска прокуратура внася в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Пламен Галев за това, че е образувал и ръководил въоръжена организирана престъпна група с участници Ангел Христов - ръководител на групата след задържането на Пламен Галев, Апостол Чакалов и Владимир Ангелов. Повдигнатите обвинения срещу Пламен Галев са ръководене на въоръжена организирана престъпна група, изнудване, внушаване на страх за извличане на облаги, нанасяне на средна телесна повреда, принуда. Повдигнатите обвинения срещу Ангел Христов са за участие в ръководството на група, която чрез внушаване на страх извлича облаги, изнудване и участие във въоръжена престъпна група. Идентични са обвиненията, повдигнати и срещу Апостол Чакалов и Владимир Ангелов. Обвинения са повдигнати и на Красимир Оков за принуда, Георги Градевски за хулиганство, Георги Блатски за участие в група, която чрез внушаване на страх извлича облаги, и хулиганство.
Въпреки внесения обвинителен акт срещу Галев, до дни ще придобие имунитет и най-вероятно след решение на съда ще бъде пуснат на свобода, за да стартира предизборната си кампания. "Процесуално аз ще представя решението на РИК за регистрация в съда и би трябвало съдът да се произнесе служебно за неговото пускане с дата 14 юни, защото той придобива имунитет от тази дата. Това е началото на предизборната кампания", заяви адвокатът на Галев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и