Депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев изнесе в предаването „Лице в лице“ данни за скандални схеми за назначения в горски стопанства у нас

Свързани новини

10.03.2022 18:13

Зам.-министърът Добрев е образът на задкулисието: Депутатът Дунчев

Видян 2524 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Вече са махнати са едни от най-добрите горски директори, за да се направи място на партийните функционери, които не разполагат с експертиза”, обяви пред bTV Депутатът от Продължаваме промяната (ПП) Александър Дунчев, който е бивш шеф на ресорната агенция по време на двете служебни правителства.


 


Според него, докато зам.-министърът на земеделието е Атанас Добрев, известен като Насо Мафията е в това ведомство, “няма никаква надежда за българските гори”. Депутатът напомни, че той вече заема поста при Борисов 3 от квотата на Атака, чрез която кадруваше ДПС.


 


Добрев е неизменен кадър от управленията и на БСП, и на ГЕРБ и горите са под неговата шапка. При Тройната коалиция именно той е отговорният по служба за скандалните олигархични заменки на гори в дълбоката провинция срещу парцели на морето на безценица.


 


Дунчев директно намеси и името на министъра на земеделието Иван Иванов, представител на БСП и шеф на СИК-Шумен (според Търговския регистър). По-рано той вече обяви, че ударно текат назначения в горския сектор, като масово се назначават кадри на Левицата, ДПС и ГЕРБ.


 


 


Според него Добрев е образът на задкулисието и той е човекът, който спуска списъците с хора, които трябва да се сменят.
Именно по тази причина Дунчев поиска от Иванов да отговори как, защо и какви хора се назначават в сектора. Той заяви, че от ПП са задавали 4-5 пъти парламентарни въпроси за имената на новите директори на стопанства, но министърът на земеделието отказва да им отговори.


 


“От ПП се готвим в най-скоро време да осветлим схеми за злоупотреби в земеделието”, заяви  Дунчев пред журналисти в НС.



"Имаме конкретни данни, които ще публикуваме скоро с помощта на ваши колеги-журналисти, които показват как се облагодетелстват фирми за сметка на честните бизнеси с помощта на директори", обяви той.


 


"Не създавам напрежение в коалицията, а просто променяме правилата”, подчерта Дунчев. “30 г. всичко се потулва под масата с политически уговорки. Искаме всеки министър да управлява така, че дадените му ресурси да не са само на една партия, а да са на цялата държава”, категоричен бе той.


 


“За съжаление, няма прогрес по изпълнението на коалиционното споразумение с сектор Земеделие”, подчерта още депутатът.  “Зациклила е идеята за изваждане на Агенцията по горите от земеделското ведомство и прехвърлянето й на пряко подчинение на МС”, напомни още  той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Do It Now! 10.03.2022 19:25

    Ами, айде давайте, че тия мафиоти обезлесиха и обездървиха територията. Чинковете, само миналата година засадиха 3 млрд. дръвчета защото знаят, за разлика от нашите алчни партийни простьовци, какво ни чака на тази планета в най-скоро време.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог