Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд

Свързани новини

09.03.2022 09:41

Северен поток 2 е мъртъв, едва ли някога ще бъде съживен: Нюланд

Видян 2371 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд заяви, че според нея проектът за газопровод "Северен поток 2" понастоящем е "мъртъв" и едва ли някога ще бъде "съживен".




По време на заседанието на Комисията по външни работи на Сената на САЩ във вторник един от сенаторите попита Нюланд дали смята, че санкциите, наложени от Вашингтон на "Северен поток 2", трябва да бъдат постоянни, предаде ТАСС.



"Мисля, че "Северен поток-2" е мъртъв<. . . > Не мисля, че някога ще бъде възобновен", каза тя.


 


На 22 февруари германският канцлер Олаф Шолц заяви, че германското правителство е спряло процеса на сертифициране на проекта за газопровод "Северен поток 2", след като Русия е признала Донецката и Луганската народна република. На следващия ден президентът на САЩ Джо Байдън инструктира администрацията да наложи санкции срещу Nord Stream 2 AG и представители на нейното ръководство в отговор на действията на Русия в Украйна.




Строителството на "Северен поток 2" е напълно завършено на 10 септември 2021 г. Първоначално се планираше той да бъде завършен преди края на 2019 г. , но заради санкциите на Вашингтон строителството се забави. Газопроводът се състои от две нишки с общ капацитет 55 милиарда кубически метра годишно, които минават от брега на Русия през Балтийско море до Германия.


 


 Москва неведнъж е подчертавала, че "Северен поток 2" е търговски проект и се изпълнява съвместно с европейските партньори.




Също така Виктория Нюланд заяви, че ще подкрепи установяването на редовно ротационно присъствие на сили на НАТО в Черно море.




"Лично аз отдавна подкрепям тази идея. Както знаете, НАТО, подобно на САЩ, има редовен график на учения", каза тя в отговор на въпрос по време на заседание на Комисията по външни работи на Сената на САЩ във вторник.




Нюланд заяви също, че след обединението на Крим с Русия Москва е започнала да разполага на полуострова "голямо разнообразие от модерни оръжия", което ѝ е дало възможност да блокира някои участъци от Черно море по начин, който е "неприемлив" за САЩ.


 


По-рано ръководителят на руската делегация на преговорите във Виена по въпросите на военната сигурност и контрола на въоръженията Константин Гаврилов отбеляза, че НАТО редовно провежда учения в близост до руските граници, а също така извършва разузнавателни полети над Черно море и балтийските държави. Той подчерта, че Русия в никакъв случай няма да допусне разполагането на инфраструктура на НАТО на територията на граничните държави.




Системите за противоракетна и противовъздушна отбрана "Железен купол" не могат да бъдат доставени незабавно на Украйна, въпреки призивите на Киев, заяви заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд на заседание на сенатската комисия по външни отношения във вторник.


 


"Ще кажа само за системата "Железен купол". Не можете просто да щракнете с пръсти, за да се появи, а се изисква обучение, способност за замяна и други неща. Но във вашия и техния списък има и други неща, които смятаме, че можем да направим", каза Нюланд, визирайки исканията на украинските власти за доставка на оръжия и военно оборудване от Запада.



Нюланд не навлезе в подробности, но отбеляза, че Вашингтон наскоро е предал на Киев голям брой радари за противодействие на батареите.




По време на откритите изслушвания Нюланд отказа да отговори на въпроси относно политическите трудности, свързани с доставките на оръжия и военно оборудване за Украйна.


 


 По-рано израелските медии съобщиха, че правителството на еврейската държава е отказало да предаде на Украйна системите за противоракетна отбрана "Железен купол". Тези оръжия са създадени в Израел. Съединените щати участват финансово в производството на Iron Dome.


 


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 10.03.2022 06:26

    Защо НИЕ да страдаме,заради американски интереси?Вулгарно е.

  • 003 Anonimen 10.03.2022 06:20

    защо сащ се разпорежда в Европа и диктува?европейци си плюят на интересите-как ни управляват?Бъркаме ли се в САЩ?Не е и възможно,а Европа спи и си е дала гъза под наем

  • 002 Anonimen 09.03.2022 13:24

    001, Много си умен, бе човек. Слънцето минава в активности и около 2025г се очаква така нареченото Карингтън явление (прочети си го, не ми се пише), само че в много по-голям мащаб заради отслабналото магнитно поле - нали си прочетохте, как изпадаха ония 40 сателита, които НАСА изстреля. Електропроводите ще заминат на кино и ще са нужни поне 10г за възстановяването им. Соларните фабрики ще гръмнат. Ай кажи с какво ще си заредиш ел.возилото. Ако живееш на 30-я етаж, нека да е на 15-я, асансьора няма да работи. Няма да имаш и вода защото тя се изтласква с ел.помпи. Отопляваш се с климатик или ел.радиатори - топло няма.Манджата в молове и супермаркети ще се опоска за 2-3 дена. Няма да имаш и телефон, нет, Сат-тв, банките няма да работят, но това ще ти е последна грижа. Приятно приключение!

  • 001 дефолт на кочината 09.03.2022 12:00

    Чудесно! Скоро и другите тръбопроводи.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион