Ресорният вицепремиер  на Русия по енергетиката Александър Новак заяви, че очаква цени повече от 2 пъти по-високи от сегашните рекордни

Свързани новини

08.03.2022 18:13

Москва очаква нефт над $300 при стоп на износа й, Германия уверява, че няма да има блокиране

Видян 2154 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Ресорният вицепремиер  на Русия по енергетиката Александър Новак заяви, че очаква цени повече от 2 пъти по-високи от сегашните рекордни (отново над $130 за барел във вторник), ако се стигне до блокиране на износа на петрол от Русия. Той цитира и конкретно число: „300 долара и нагоре”.




Според него това ще бъде катастрофален удар за цялата световна икономика. Новак заяви още, че „в близките години” за ЕС не е възможно да замени нито руския газ, който дава 40% от доставките за Съюза, нито руския нефт, а и промяната в бъдеще ще струва изключително по-скъпо на европейските домакинства.



Немският канцлер Олаф Шолц, който е най-умереният световен лидер в момента и се опитва да балансира, за да не се взриви поради санкциите не само икономиката на Германия – основният бг търговски партньор, но и на целия Европейски съюз, бе цитиран от медиите в своята страна, че няма да се стигне до подобна крайна мярка.



За нея в неделя заговори, без да има договореност на САЩ и ЕС по въпроса, американският държавен секретар Антъни Блинкен.



Говорителката на Белия дом Джен Псаки, след като цените на бензиностанциите в Щатите удариха невъзможни рекорди и в най-важния за демократите – Калифорния преминаха не само нестигните 4, а и 8 долара, обяви, че няма такова решение. Партията на Байдън е в кампания за парламентарни избори и даже преди войната в Украйна не намираше как да обясни на електората рекордната от 42 години инфлация.


 


Илиян Костадинов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак