Киев трябва да прекрати бойните действия и да изпълни всички искания на Москва, за да спре руската инвазия в Украйна, заяви президентът Владимир Путин

Свързани новини

06.03.2022 17:03

Путин разкри условията за прекратяване на офанзивата в Украйна

Видян 2552 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Киев трябва да прекрати бойните действия и да изпълни всички искания на Москва, за да спре руската инвазия в Украйна, заяви президентът Владимир Путин пред турския лидер Реджеп Тайип Ердоган в неделя, предаде RT.




"Специалната операция" на Москва в съседната страна "ще бъде прекратена само ако Киев прекрати военните си действия и изпълни исканията на Русия, които са добре известни", обяснил Путин по време на телефонния разговор, според пресслужбата на Кремъл.




Президентът увери Ердоган, че Русия е готова за диалог с украинската страна, както и с чуждестранни партньори, за да се намери мирно решение на конфликта.


 


 


Въпреки това той предупреди, че всеки опит за протакане на преговорите, които Украйна може да използва за прегрупиране на силите и средствата си, ще бъде "саморазрушителен"


Руските военни правят всичко възможно, за да защитят живота на цивилните, като нанасят само хирургически удари по украински военни обекти - добави Путин. "В този контекст действията на националистите - неонацистките отряди - изглеждат особено жестоки и цинични, тъй като те продължават интензивния обстрел на Донбас и използват цивилни граждани, включително чужденци, които на практика са взети за заложници, като "жив щит" в украинските градове и селища", каза той.




Според офиса на Ердоган той се е опитал да убеди Путин, че е необходимо спешно общо прекратяване на огъня в Украйна, за да се осигури хуманитарна помощ за населението и да се създадат условия за политическо решение.


 


 


"Нека заедно да проправим пътя към мира", призова турският президент руския си колега по телефона.




Ердоган потвърди желанието на Турция да допринесе за разрешаването на кризата чрез посредничество и други дипломатически средства. Анкара продължава да поддържа тесни контакти с Киев и други държави по този въпрос, добави той.




Турция, която е черноморска държава като Русия и Украйна, има добри отношения както с Москва, така и с Киев. Макар че е член на НАТО, Турция се опитва да запази неутрална позиция, откакто миналия четвъртък Русия изпрати войските си в Украйна, за да "денацифицира" и "демилитаризира" страната, която обвинява за "геноцида" в сепаратистките републики Донецк и Луганск. Киев и западните му съюзници твърдят, че нападението е било напълно непровокирано.


 


Турция осъди руската инвазия и подкрепи териториалната цялост на Украйна, но също така се противопостави на строгите международни санкции, целящи да изолират Москва. Правителството в Анкара се надява да организира разговори между външните министри на Русия и Украйна през следващата седмица в Южна Турция. Досега идеята беше приветствана от Москва и Киев.


 


 © Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец