Министър-председателят изрази и възмущението си, че в официалния си поздрав към страната ни по повод 3 март, руското посолство оприличи войната в Украйна с Освобождението на България

Свързани новини

06.03.2022 16:54

Нашата признателност към руския народ за Освобождението не може да бъде принизявана чрез сравнения с братоубийствена война в Украйна: Петков към Митрофанова

Видян 2472 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 2.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Кирил Петков покани днес на разговор посланика на Русия в София Елеонора Митрофанова, съобщиха от правителствената информационна служба.


 "Българският премиер призова първия руски дипломат да се придържа към общоприетите норми на дипломатическо общуване и изиска от нея да се отнася с нужното уважение и да не използва обидни квалификации към българските институции. Посланик Митрофанова се извини на министър-председателя.


 


 Министър-председателят изрази и възмущението си, че в официалния си поздрав към страната ни по повод 3 март, руското посолство оприличи войната в Украйна с Освобождението на България.


 


“Нашата признателност към руския народ за Освобождението не може да бъде принизявана чрез сравнения с днешната братоубийствена война в Украйна”, подчерта той.


 


Петков настоя посолството на Руската федерация да не се намесва във вътрешната политика на България, в съответствие с международните конвенции. Министър-председателят приветства декларираното от руския посланик намерение за конструктивен тон оттук нататък. Той призова за спиране на войната и връщане към диалога", се казва още в съобщението от МС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 06.03.2022 22:37

    Какъв "руски народ" бе бат Кирчо? На 12 / 24 април (нов стил) 1877 г. в Кишинев е издаден манифест на император Александър II, с който е обявена война от Русия на Османската империя. Бойните действия освен на Балканите се водят и в Кавказ.

  • 002 !!! 06.03.2022 20:10

    А на теб, путинска подлого и кремълски лакей, безродник и продажник, Годзила Митрофанова те наредила да излееш горната помия, нали?! Ега ти нищожеството 001!

  • 001 Anonimen 06.03.2022 17:10

    На това човече с нездрав блясък в очите така са му казали от Козяк...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец