В събота президентът Владимир Путин опроверга слуховете, че Русия е готова да обяви извънредно положение

Свързани новини

05.03.2022 19:04

Путин коментира възможността за въвеждане на военно положение в Русия

Видян 1977 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В събота президентът Владимир Путин опроверга слуховете, че Русия е готова да обяви извънредно положение или военно положение заради продължаващата военна операция в Украйна и западните санкции срещу Москва.




"Военно положение се обявява в страната. . . в случай на чуждестранна агресия, включително в определени места, където се водят военни действия. Не сме имали подобен случай и се надявам, че няма да имаме", каза Путин на предавана по телевизията среща с руски служителки на авиокомпании.




Руското законодателство също така предвижда различни форми на специални държави или извънредно положение, които могат да бъдат обявени поради сериозни вътрешни заплахи или бедствия, добави Путин. Сега случаят също не е такъв, казва той.


 


"Нямаме намерение да налагаме някаква специална държава на територията на Руската федерация", увери президентът присъстващите на срещата. "Днес няма нужда от това. "




По-рано тази седмица високопоставен украински служител заяви, че службата за външно разузнаване на Украйна е научила, че Путин може "превантивно" да обяви военно положение в Русия в петък. Помощникът на президента Михаил Подоляк твърди без доказателства, че Русия ще забрани всички протести, ще прекъсне всякакви контакти с други държави и ще наложи други ограничения. Прогнозата така и не се сбъдва.


 


 Путин не спомена конкретни твърдения, но заяви, че прогнозите за преминаване на Русия към война са част от пропагандната кампания, която се води срещу нея.


 


"В руската операция в Украйна участват само професионални военни", каза той. "Там няма нито един наборник и не планираме да променяме това. " Всеки руски войник и офицер в Украйна е направил избора си да се присъедини към редиците на армията и изпълнява с чест дълга си там - каза Путин.




По въпроса за чуждестранните военни заплахи Путин заяви, че опитът за установяване и налагане на забранена за полети зона над Украйна от страна на чуждестранни сили ще бъде третиран като акт на присъединяване към военния конфликт от страна на всяка държава, която се опита да го направи.




"Не бихме се интересували от това, в кои организации членува такава страна", подчерта Путин и добави, че се надява да не бъде направен подобен опит.




Путин се срещна с пилотите и кабинния екипаж в събота, за да поздрави тях и другите руски жени преди Международния ден на жената, който е голям празник в страната.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни