Свързани новини

04.03.2022 13:03

Г-н Петков, не сме виновни за вашата некадърност: МГЕРБ

Видян 1424 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Младежката организация на ГЕРБ отговори на обвиненията на премиера Кирил Петков, че те стоят зад създалата се паника за горивата.


 
"Ние предизвикахме кризата с цената на горивата. Накарахме всички наши младежи от всички областни градове да напълнят всичко каквото имат с горива - бидони, качета с кисело зеле, комбайни, камиони, коли, мотопеди. Включително аз имах проблем с дядо ми, защото се наложи да изсипя нашия бидон с кисело зеле и да го напълня с бензин. Обаче нашия министър-председател се оказа всевиждащ ястреб и той ни разкри", каза Николай Алгафари от ГЕРБ-Младежи.




От младежката организация "признаха" и, че били виновни за кризата с тока. Обясниха, че сформирали работна група и масово държали включени печки, духалки и ютии и така предизвикали енергийната криза у нас.




Да се отпуснат горива от държавния резерв, призова Делян Добрев, който също се включи в брифинга. Той обясни, че идеята не е негова и се прави в страни като САЩ, където са отпуснати 60 млн. барела петрол от резерва.




"Нашите младежи си прибраха бидоните и цистерните и бурканите, но цените си останаха 3 лв", каза още Делян Добрев. "Вярно е, че работят денонощно. Тези неща дето не  искат да ги види обществото се случва около 2 и 3 часа посреднощ. Все още чакам отговор на въпроса: "Защо се продаде газ на половин цена?", попита той.



Като "дъното безпомощността" определи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обвиненията на Кирил Петков към младежката структура на ГЕРБ. "Има криза, защото няма лидерство", заяви той. "Нито един представител на държавата не излезе следобед и не каза, че няма нужда от паника и има достатъчно горива", добави Дончев.


 


Позиция на МГЕРБ:


 


„Ако не друго, днес Кирил Петков за пореден път показа няколко неща – некомпетентността на своето разпадащо се управление, неговата слабост да приема силни и принципни решения в полза на българските граждани и обхваналата го параноя, която е на път да го постави на една нога с един силно войнолюбов и откровено агресивен спрямо съседни държави и народи президент, но криещ се към настоящия момент в бункер”, пишат от МГЕРБ.


 


„Кирил Петков дължи преди всичко отговори на българските граждани за спиралата от кризи, в която се намира държавата – инфлационна, енергийна, социална, здравна и външнополитическа. Неговото правителство не може да излезе с ясна позиция или решения по нито един от належащите проблеми пред страната", заявяват от младежката организация.


 


„В този ред на мисли скоро бихме могли да очакваме от премиера да каже, че:


 


 


От МГЕРБ сме виновни за пропутинската позиция на неговия коалиционен партньор БСП във връзка със санкциите срещу Русия.


 


От МГЕРБ сме виновни за позора, който беше нанесен на България от изказвания на вече бившия министър на Кирил Петков Стефан Янев, наричащ войната в Украйна „военна операция“.


 


От МГЕРБ сме виновни, че държавата бездейства във връзка с идващите от Украйна бежанци.


 


От МГЕРБ сме виновни, че правителството в своята некомпетентност не може да предприеме дори най-елементарно решение във връзка с ръста на цените на тока, храните, горивата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева