Проблемът с петролните доставки от Русия през Черно море е огромен и за него днес пишат Ройтерс, Блумбърг, oilprice.com

Свързани новини

02.03.2022 17:20

Ще останем ли без гориво? Имаме ли доставки: Нинова, ресорно вице, мълчи

Видян 3517 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Проблемът с петролните доставки от Русия през Черно море
е огромен и за него днес пишат Ройтерс, Блумбърг, oilprice.com, тъй като танкерите не желаят да зареждат с нефт от страната на Путин, тъй като много застрахователи бойкотират или обявяват немислими полици за товара, но има ли достатъчно гориво в България в тази ситуация. Страната е зависима от руския петрол, тъй като има монопол при преработката на нефт.


Той се държи от руската компания ЛУКойл, която при правителството на Костов приватизира за нищожните 105 млн. долара най-голямото бг предприятие Нефтохим, докато по-малка рафинерия в Румъния беше купена от ОМВ за 30 пъти повече пари. Обърнахме се към пресаташето на фирмата с въпрос има ли проблем с доставките за бургаската рафинерия, но не получихме отговор.


Държавата е оставила на самотек не само ценообразуването в бранша на горивата и се прави, че не забелязва картела, който не ги намалява при падане на котировките, но ги увеличава при скоковете, но и без всякакъв контрол производството и търговията на този вид продукция, в което се включват и резервите. За разлика от газовите, които също са нищожни поради лошото управление на Булгаргаз, но поне се знае колко са, за петролните няма никаква информация.


Неодавна стана известно, че никак не са прозрачни работите със зареждането на горива за държавния резерв, който би трябвало да служи като бефур точно в такива ситуации.


 


Под ръководството на вицепремиера Нинова за 2 месеца са подготвени 2 поръчки за 85 млн. лв. за фирма от кръга на топбизнесмен от групировката СИК. Но с какви количества реално разполага държавата е истинска загадка. Въпреки това 19 минути се обърна и към лидера на БСП за информация по темата.


 


Напомняме, че съпругът на Корнелия Нинова е дългогодишен високопоставен служител на Лукойл, след като предвид това работи като митничар и работническо - мениджърски приватизатор. 


 


 


 Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 03.03.2022 10:30

    Пиша от чужбина ! Не зная към кого да се обърна за да поискам забрана на сайтът "Днес.бг." или най-малкото което мога да направя е да предупредя, че в този сайт се разпространява омраза и ненавист към НАТО и ЕС и се защитават окупаторските и престъпни действия на Русия и Путин от коментиращите, а се трият истините изказани за тази война водена от един самозабравил се болшевик ! В целият демократичен и свободен свят такива сайтове вече са забранени заради тази война, какво се чака в България, да се озлоби и раздели още повече ли населението ? Путин е престъпник, защо трябва да се допуска от медиите той да бъде издиган от коментиращите в герой и да се прокламира избиването на украинският народ представен като "нацисткий" ? Сайтът "Днес.бг." и без това е собственост на трибуквената варненска престъпна организация ТИМ, това ли е достойното на българската журналистика, да не може да се пребори с неуките си конкуренти познати като мисирки и обслужващи престъпни трибуквени банди, 112 место което се заема изглежда точно отговаря на способностите на българската журналистика представена явно единствено от такива измисленяци и провокатори като "Днес.бг.", "Факти.бг." и т.н., които не представя новини и събития, а "следят" парите на олигарсите и политиците ! Срам ! Този народ български е обречен на бедност именно защото го разединяват и озлобяват такива медии-престъпници които са разрешени от държавата да провокират и лъжат ? Аз не мога, но вие обърнете внимание на тези факти за такива медии обслужващи чужди и наши престъпници !

  • 001 Anonimen 03.03.2022 08:37

    Абе четох някъде , че Нинова редовно изяждала по един жив човек на ден!!!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху