Свързани новини

10.06.2009 12:12

Щайнмайер: Русия да поеме протегнатата ръка на Обама

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Москва трябва да поеме протегнатата ръка на американският президент Барак Обама без нерешителност и търгуване, смята германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, който е на двудневно работно посещение в Русия, съобщи БГНЕС.


По думите на германския първи дипломат, е "необходимо съвместно да работим за разрешаването на въпросите на сигурността и стабилността на пространството от Ванкувър до Далечния изток. "Ние трябва да използваме този дух, за да изградим ново доверие и да решим въпросите на сигурността в Европа", каза Щайнмайер, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Още веднъж ще подчертая, че Русия трябва да поеме протегнатата от президента на САЩ Барак Обама; ръка за изграждане на партньорство, преди всичко в сферата на сигурността. Не трябва да се изпуска такъв исторически шанс, като идването на власт на администрацията на Обама", заяви той. "С встъпването в длъжност на Обама се появи истински шанс за сътрудничество между САЩ и Европейския съюз, и Русия. Призракът на новата Студена война е изпратен в изгнание. Барак Обама в отношенията си спрямо Русия и изпълнен с решителност да постави на първо място общите интереси", подчерта Щайнмайер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци