Клип, широко разпространен от украинските медии, показва пожар, избухнал в петролна база в град Василков, разположен югозападно от Киев

Свързани новини

27.02.2022 08:02

Видеоклипове показват пожари в петролни бази край Киев и Луганск

Видян 1616 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Клип, широко разпространен от украинските медии, показва пожар, избухнал в петролна база в град Василков, разположен югозападно от Киев, предаде RT.

В съобщение, публикувано в социалните медии, градската администрация на Киев призова местните жители да запечатат прозорците си, като предупреди за възможното разпространение на токсични газове в района на пожара. Във Василков се намира база на украинските военновъздушни сили. ВИЖ ВИДЕО ТУК!


 


Друг клип уж показва пожар, опустошаващ петролна база в град Ровенски в Луганската народна република, която наскоро беше призната от Русия. Около 200 тона дизелово гориво продължават да горят в града, съобщиха представители на ЛНР пред РИА Новости в неделя, като заявиха, че съоръжението е било разтърсено от две експлозии.


RT не може да провери видеоклиповете по независим начин.




Съобщенията идват в момент, когато руската "специална операция" в Украйна продължава вече четвърти ден. Руските военни твърдят, че се насочват към военната инфраструктура единствено в съответствие със заповедта на руския президент Владимир Путин за "демилитаризация" на Украйна, за да "защитят" населението на новопризнатите републики в Донбас от "агресията" на Киев.




В събота говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Путин е наредил да се спре настъплението на военните, докато се чака отговор от Киев на предложението за преговори. Твърдейки, че правителството на президента Володимир Зеленски е отхвърлило преговорите, Кремъл заяви, че операцията ще бъде възобновена. Киев обаче настоя, че все още е готов да преговаря, отричайки съобщенията, че отхвърля диалога.




В събота вечерта имаше противоречиви съобщения за това дали Киев иска да продължи преговорите. Съветникът на Зеленски Алексей Арестович заяви пред украински медии, че Киев няма да седне на масата за преговори в този момент,



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.02.2022 14:34

    Укитата снощи удариха петролопровода в Луганск макар че имаше споразумение да не се разрушава инфраструктура. Рашките им върнаха като удариха този до Киев.

RSS

Най-нови

MotoGP

Собственикът на Формула 1 иска да придобие MotoGP

Собственикът на Формула 1 Либърти медия ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне