Военната операция на Русия в Украйна продължава

Свързани новини

26.02.2022 18:02

Ръководството на Украйна отхвърли преговорите: Кремъл

Видян 2720 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военната операция на Русия в Украйна продължава, след като ръководството на страната отказа да преговаря, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в събота, предаде RT,




Президентът Владимир Путин нареди на руските войски да спрат настъплението си в петък, очаквайки отговор от Киев, съобщиха от Москва. Той добави, че офанзивата е продължила и в събота.




Алексей Арестович, съветник в кабинета на Зеленски, потвърди пред украински медии, че Киев е отказал преговорите с Русия, като се е позовал на "условията", предложени от Москва чрез посредници. "Това беше опит да ни принудят да капитулираме", каза той, без да уточнява.


 


Малко по-късно обаче друг служител в офиса на Зеленски, Михаил Подоляк, заяви пред руската телевизия РБК, че Киев не е отхвърлил преговорите.




"Несъмнено Украйна не е отказала да преговаря", каза той, като подчерта, че преговори все още не са проведени. "Украйна и президентът Зеленски категорично отхвърлят всякакви неприемливи или ултимативни условия на руската страна. "




Украинският президент Володимир Зеленски заяви в петък, че е готов да седне на преговори с Русия, за да сложи край на враждебните действия между страните. Същия ден Песков заяви пред репортери, че Москва е готова да проведе преговори в Минск, Беларус. По-късно той твърди, че украинската страна първо е предложила да премести срещата във Варшава, Полша, а след това е спряла да отговаря.


 


Русия започна военната си операция в Украйна рано сутринта в четвъртък. При обявяването на този ход Путин изложи дълъг списък с оплаквания от състоянието на руско-украинските отношения, които се влошиха след преврата в Киев през 2014 г. Руският лидер заяви, че Москва има за цел да защити Донецката и Луганската народна република, както и да извърши "демилитаризация и денацификация" на Украйна.




Преди това Путин заяви, че Украйна никога не трябва да се присъединява към НАТО, чиято военна инфраструктура Москва разглежда като заплаха.




Съобщава се за обстрел и престрелки в Киев и на други места в Украйна в събота сутринта. И двете страни се обвиняват взаимно в убийства на цивилни.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но