Солтенберг обвини руския президент Владимир Путин, че се опитва да свали "демократично избраното правителство в Украйна".

Свързани новини

26.02.2022 07:45

НАТО изпраща още оръжия за Украйна: Столтенберг

Видян 2135 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви в петък, че групата ще предостави повече оръжия в подкрепа на Украйна заради руското военно нападение и ще разположи части от своите сили за реагиране в бойна готовност, предаде RT. ВИЖ ВИДЕО ТУК!




Солтенберг обвини руския президент Владимир Путин, че се опитва да свали "демократично избраното правителство в Украйна".


 


Виждаме реторика, послания, които ясно показват, че целта е да се отстрани демократично избраното правителство в Киев", обяви той след среща с лидерите на НАТО.

Съюзниците се ангажират да продължат да оказват подкрепа на Украйна, добави Столтенберг, включително със системи за противовъздушна отбрана.

"Сега за първи път разгръщаме силите за отговор на НАТО в контекста на колективната отбрана. Говорим за хиляди войници. Говорим за въздушни и морски способности", каза още той. Силите за реагиране се състоят от сили за специални операции и сухопътни, въздушни и морски сили. Само част от този контингент от 40 000 души е разгърнат.


 


Тази седмица на Русия бяха наложени множество международни икономически санкции от членове на НАТО като САЩ и Обединеното кралство. Британският министър-председател Борис Джонсън обяви в петък, че налага директни санкции на Путин и на руския външен министър Сергей Лавров. Тази седмица президентът на САЩ Джо Байдън също обяви, че хиляди допълнителни американски военнослужещи ще бъдат изпратени в Германия, за да окажат подкрепа, макар да подчерта, че те няма да се сражават в Украйна.



Москва обяви военното си нападение в четвъртък, като заяви, че прехвърля сили в Украйна, за да "демилитаризира и денацифицира" района, след като Путин призна две отцепнически територии за част от Русия. Новопризнатите Донецка (ДНР) и Луганска (ЛНР) народни републики потърсиха помощта на Москва, твърдейки, че са изправени пред нападение от страна на Киев, въпреки че украинският президент Володимир Зеленски заяви, че такъв план не съществува. В петък той заяви, че е готов да преговаря, за да се избегнат нови "човешки жертви".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.02.2022 09:49

    Що? Нали UKрайна не е натовска държава?Уж. Или искате рашките да потрошат укитата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева