1261 възражения с общественото обсъждане на общия устройствен план на Борисовата градина

Свързани новини

23.02.2022 16:42

Без застрояване, влакче, спортна зала, паркинги и преместване на конната база в Борисовата градина: Гл. архитект

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След 1261 възражения, дошли с общественото обсъждане на общия устройствен план на Борисовата градина, проектът, който ще бъде внесен за гласуване в Столичния общински съвет, ще бъде  „максимално консервативен” по мнението на главния архитект на София Здравко Здравков, подкрепено и от представителя на опозицията ДБ и също архитект Борислав Игнатов.




В крайна сметка гражданската активност изключи всякакви намеси в природната среда. Така отпадат възможностите за ново строителство при бившия ресторант Тенекиите и Гара Пионер, където ще се правят детски площадки, няма да има строителство на буферни паркинги покрай проекта за разширяване на стадиона на ЦСКА, който при това положение явно ще отпадне от дневния ред, многофункционалната спортна зала при гара Пионер също отпада и съвсем логично – в непосредствена близост са множеството зали и спортни съоръжения в комплекса Диана.




Също така отпада и нелепата идея за атракционно влакче от гара Пионер до Хладилника.




За радост на обществеността няма да се получи и друга остро обсъждана тема – преместването на конната база от парка незнайно къде. Остава на мястото си и атракционът Кривите огледала.




След шестгодишна работа върху плана е намерено решение и по спорната тема за частните имоти в общинската собственост, което е нелепица, останала в наследство от 90-те години на безразборна и безобразна корупция.


 


Мария Пенчева


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в