Свързани новини

10.06.2009 08:53

Двудневен кошмар в Лондон поради стачка в метрото

Видян 1700 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Милиони пътници в Лондон се сблъскват с двудневни нарушения в градския транспорт след като 48-часова стачка затвори метрото на английската столица снощи заради спор за работни места и заплати, информира БГНЕС.


Лондонският кмет Борис Джонсън осъди протеста на хиляди водачи на подземни влакове, служители и работници по поддръжката като "напълно ненормален". "Ще направим всичко, което е по силите ни, за да удържим този град на крака", изтъкна градоначалникът на града на Темза. Извънредни двуетажни автобуси ще бъдат пуснати в действие. Картите за метрото ще важат и за останалия транспорт, като за хилядите, очаквани до се придвижват на велосипеди, ще бъдат разкрити временни паркинги. Преустановяват се пътните ремонти, но 8-те британски лири дневно като средство за борба със задръстванията, които заплащат колите в централен Лондон, остават в сила.
Профсъюзният ръководител на работещите в подземната железница на столицата Боб Кроу заяви, че транспортни ръководители умишлено са провокирали конфронтацията.
"Синдикатът ни иска въпросите по същество в спора да бъдат решени по такъв начин, че членовете ни да се върнат обратно за предоставяне на първокласната ни транспортна услуга.". Без резултат завършиха преговорите в последната минута, чиято цел бе да се избегне хаосът в британската столица и малко преди 19:00 ч. вчера работещите в метрото го напуснаха и заплашват да не се върнат обратно преди същия час в четвъртък. Компанията "Лондонско метро" заявява, че е предложила многогодишно споразумение за заплащане над инфлационния индекс, но синдикатът отказал да се обвърже с каквото и да е споразумение за период, по-дълъг от 1 година. 400-километровата подземна мрежа на най-популярния и бърз транспорт в Лондон разполага с повече от 500 влака в час пик, превозващи 3,5 милиона пътници дневно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец