Свързани новини

10.06.2009 08:48

Венецуела няма да национализира всички петролни компании

Видян 1574 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Венецуела няма да национализира всички петролни компании, представени в страната, заяви министърът на петрола Рафаел Рамирес, добавяйки, че газовите и за инжектиране на вода подразделения, контролът върху които бе поет миналия месец, били "монополистки", предаде БГНЕС.


Венецуелската държавна петролна компания PDVSA натрупа огромни дългове към обслужващите компании, включително "Halliburton" и "Schlumberger" и се опитва да предоговори тарифите с тях. Рамирес заяви също така, че Венецуела търси 1,5 милиарда долара за финансиране на работите в своите рафинерии "Ел Палито" и "Пуерто Ла Крус".
Миналия месец по време на посещение в Бразилия президентът Уго Чавес заяви, че Венецуела има средствата да продължи национализирането на компании и ще го прави "когато се появи възможност". Национализацията ще продължи, защото страната инвестира с приоритет в социални програми и защита на работните места, обясни той. Чавес заяви, че национализирането на компаниите е запазило в страната 10 милиарда долара, които в противен случай щели да бъдат изпратени навън. Крайно лявото правителство на Чавес наскоро национализира компании в железопътния, телекомуникационния и банковия сектор и заплашва да направи същото с фармацевтични и хранителни фирми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби