Скандалната кметица на района Росина Станиславова скоро може да се сбогува с поста си

Свързани новини

18.02.2022 11:50

Съдът отстранява кметицата на Красно село

Видян 2949 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Темида потвърди, че Росина Станиславова е в конфликт на интереси, давала общински пари на дъщеря си


 
Скандалната кметица на района Росина Станиславова скоро може да се сбогува с поста си, след като на 15 февруари софийският административен съд постанови, че е тя е в конфликт на интереси.


 


Според магистратите Станиславова е виновна, че е сключила договор с дъщеря си по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания- Компонент 3“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“.
Санкцията от КПКОПНИ, която е потвърдена с вчерашното решение на съда, е 5 000 лв. и връщане на неправомерно взетите хонорари от дъщеря й.


 


В случай, че тя обжалва и ВАС потвърди това решение, градоначалничката е длъжна да освободи поста си.


 


В съда отлежава още дело на Станиславова срещу КПКОНПИ – пак за конфликт на интереси. Комисията я обвинява, че се е назначила сама за  ръководител на проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” по ОП “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. и си е платила хонорар от близо 10 бона за това.


 


Очаква се и тази жалба на Станиславова да бъде отхвърлена.


 


Скандалната Станиславова нашумя през последната година след като успя да настрои целия район срещу себе си. Живущите в „Красно село“ дори излезнаха на протест срещу нея. Те я обвиняват, че районът се разпада, няма нови проекти за развитие, няма теми за обществено обсъждане. Станиславова е спряла всички срещи с хората. Това важи и за бизнеса, чийто проекти се спират без обяснение, а срещите се отказват.


 


Липсата на нормално работещо улично осветление в междублоковите пространства и на повечето вътрешноквартални улици в „Красно село“ превръщат вечер прибирането на хората по домовете им в истинско премеждие. В трагично състояние са и все по-намаляващите зелени площи в района.


 


Докато хората се бунтуват, правораздаващите органи не спят и продължават да уличават Станиславова в корупция и шуробаджанащина.
Само преди два месеца Антикорупционната комисия удари кметицата с трето решение, този път за корупция. Обвинението вече е в ръцете на прокуратурата.


 


Заради проверката служители на KΠKOHΠИ изтарашиха общината и снеха oбяcнeния oт длъжнocтни лицa, вĸлючитeлнo и кметицата. Бяxa ycтaнoвeни дaнни зa извъpшeни зaĸoнoнapyшeния пpи изпълнeниeтo нa cтpoитeлнo-peмoнтни дeйнocти и дocтaвĸa нa мaтepиaлни aĸтиви, c възлoжитeл Cтoличнa oбщинa – paйoн „Kpacнo ceлo“.


 


 


Уcтaнoвeни ca и нeзaĸoнocъoбpaзни дeйcтвия нa oбщинcĸaтa aдминиcтpaция, изpaзявaщи ce в yмишлeнo зaбaвянe нa издaвaнe нa aдминиcтpaтивни aĸтoвe, злoyпoтpeби пpи oтдaвaнe пoд нaeм нa oбщинcĸo имyщecтвo и paзxoдвaнe нa пyблични cpeдcтвa, извъpшвaнe нa фиĸтивни нaзнaчeния нa cлyжитeли пo oпepaтивни пpoгpaми и пpoeĸти c цeл личнo oблaгoдeтeлcтвaнe и oблaгoдeтeлcтвaнe нa тpeти лицa.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Синергия на КУРолацията в парадигмата на меринджейте 18.02.2022 21:07

    Очаквайте с трепет новия сериал "Нападението на живите мъртви"

  • 001 Корифей Патладжанофф 18.02.2022 21:04

    На сурата и личи колко е духовно ориентирГана! Тази направо се е озъбила от алчност.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци