След влизането като ресорен вицепремиер на Корнелия Нинова на 13.12.2021 г., още на 16.12.2021 фирмата Бент Ойл печели поръчка от държавния

Свързани новини

17.02.2022 14:52

85 млн.лв. за Маджо от подресорния на Нинова държавен резерв за 2 мес., та и поръчките са незаконни: Биволъ

Видян 10835 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Сигурно помните публикациите на 19 минути за крилото на бизнесмена Младен Михалев и неговия близък ексшеф на ЦК на Комсомола Евгени Узунов и после управляващ на Интернешънъл Асет Банк, където бордовичка беше съпругата на бизнесмена, определяна от медиите като „банката на СИК”, от партийците - „банката на ЦК на ДКМС”, а от вътрешния министър Рашков като „банката на Маджо”, под което стана депутатка дясната ръка на Корнелия Нинова – Вяра Емилова.


 


 ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!


 


Ако се питате как се направи пищна кампания без субсидия, помислете върху следващите факти, изнесени от сайта Биволъ.


 


След влизането като ресорен вицепремиер на Корнелия Нинова на 13.12.2021 г., още на 16.12.2021 фирмата Бент Ойл печели поръчка от държавния резерв за 15 033 398,72 лв. за доставка на горива.


 


По някаква страхотна случайност управляващият компанията Димитър Радев едновременно фигурира в търговския регистър като „представляващ лице, упражняващо контрол върху ФК Славия”, което е обществена тайна, че е Михалев, същият Радев е вписан и като управляващ на Фарма – Дуница, където и когато съпругата на Михалев – Елена Михалева държи 67%. Освен, че управлява и застрахователя на споменатата по-горе банка – Асет Иншурънс.


 


Интересен факт, който колегите от Биволъ са изпуснали е, че тъй като въпросната компания Бент Ойл е собственост на офшорка, регистрирана в Британските вирджински острови (БВО) – ДИЙНЪРИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЛИМИТИД, е твърде спорно дали подобна поръчка изобщо е законна.


 


 


По ЗОП държавните институции нямат право да дават поръчки на подобни компании от зони, където се избягва данъчното облагане в България.


 


 


Това е категорично описано като ЗАБРАНА в чл. 8 от Закона:


 


 


„Участие в процедура, независимо от характера и стойността на обществената поръчка, на дружество, в което участва дружество, регистрирано в юрисдикция с преференциален данъчен режим”.
Даже след направените от ГЕРБ през 2016 г. изменения, които допускат офшорки, регистрирани в ЕС, а Британските Вирджински острови не попадат в това условие, забраната не пада.


 


 


Поне си важи през 2021 и 2022 г., когато Великобритания е извън Европейския съюз. Изключение за нея в закона НЕ присъства. Иначе изрично щеше да бъде упоменато.


 


 


Бент ойл не попада и в "ДПС-арското изключение": ако е издател на периодични печатни произведения”.


 


 


Няма данни и за третото възможно изключение – дружеството да търгува с акции на международните борси нито на официалния сайт на компанията, нито на портала на Българската фондова борса.  
На този фон е добре да се знае, че въпросната Бент Ойл е взела 669 държавни поръчки за 424 852 063,77 лв.
Само данъкът печалба върху тях е 42,5 млн.лв. Годишните бюджети за спорт и за туризъм на държавата, взети заедно, или 425 чисто нови линейки, или повече от 20 нови детски градини!


 


 


Най-интересното е, че според източника на Биволъ нови 70 000 000 лв. отиват при фирма от кръга на Славия с нова поръчка, пусната от подресорния на вицепремиера Нинова държавен резерв – за 33 000 т. гориво.
Тя е регистрирана на 21 януари със срок 23.02, т.е. идната сряда, както сочи регистърът на съответната изпълнителна агенция.


 



„Агенцията за държавния резерв и военновременни запаси търгува горива с една определена фирмa, която може да бъдe афилирана с лицето Младен Михалев – Маджо. Такива сигнали получи Биволъ от поне три независими източника. Председателят на агенцията Николай Василев увери медията ни, че не разполага с информация дали някои от фирмите са свързани с криминално – проявени лица. Василев твърди, че не е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тодор 18.02.2022 17:39

    Ех, тези Биволъ... колко много пишат срещу Маджо и Пеевски, а за друг бандит-олигарх като Иво Прокопиев мълчат като риби... Защо ли?

  • 001 ИЗВЪНРЕДНО: ЗАПОЧНА СЕ 17.02.2022 16:32

    • Feb 16, 2022 • Вчера работната група за премахването на зеления сертификат приключи работата си. Представителите на правителството отказват да премахнат дискриминацията, въпреки представените от нас аргументи. Ето защо Възраждане ще предприеме ответни действия на 23 февруари от 11 ч. пред Министерския съвет. https://www.youtube.com/watch?v=2KQJ-vLkN4o

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще