Изпълнителната агенция автомобилна администрация е платила на семейната печатница на депутата от БСП Кънев – Демакс, скромната сума от 5 897 142, 50 лв. без 20-те % ДДС или общо 7 076 570,40 лв.

Свързани новини

16.02.2022 14:36

Не уво, а съд за Рановски на депутата П. Кънев, стига му само удвоената поръчка за 7 млн. лв. за незаконните екостикери

Видян 10838 пъти | Коментари 8
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Най-накрая беше уволнен шефът на ИА Автомобилна администрация Бойко Рановски. Той нагло заяви по този повод пред Actualno.com, че причините за освобождаването му могат да ги кажат само тези, които го освобождават. "Само трябва да си сложа подписа", добави той, като уточни, че освобождаването важи с дата 16.02.2022 г.


 


Ще напомним само една от причините да бъде засега само отстранен, а в бъдеще би трябвало да бъде разследван и съден – удвоената по неясни причини поръчка за незаконните екостикери, която наду цената на техническите прегледи с 20 лв., принуди автосервизите да купуват ненужна техника за система, която не съществува, а дори някога да проработи, далеч няма да обслужва всичките над 3 млн. български шофьори, които просто са натоварени с неприкрит нов данък в полза единствено на интересите на влиятелния депутат Петър Кънев.


 


В края на 2020 г. Изпълнителната агенция автомобилна администрация към Министерството на транспорта е платила на семейната печатница на депутата от БСП Кънев – Демакс, скромната сума от 5 897 142, 50 лв. без 20-те % ДДС или общо 7 076 570,40 лв.




Тепърва ще нищим този договор, защото първоначалната обявена стойност според документите от поръчката, с които разполагаме е 2 942 738, 60 лв. без ДДС „преди промяната”, както е вписано в книжата. Каква е тази промяна няма кой да каже!



Удвояването на джакпота без ясна причина и последвалите лъжи на Рановски за цената на стикера не са единственият проблем на тази поръчка.


 



Първо, тя е пусната месеци преди да бъде приета с единодушие на ГЕРБ, БСП и ДПС в последните дни на последния дълъг парламент законовото основание за въвеждането на въпросните стикери.


 


Второ, този текст е противоправен, тъй като нарушава чл. 105 от водещия за тази сфера на обществени отношения Закон за движение по пътищата, който категорично забранява всякакви неща да се лепят по стъклата, особено предните на превозните средства, защото пречат на видимостта, а държавата ни е водач в черната листа по смърт на пътя.


 


Трето, самата система трябваше да заработи на 12 юли 2021 г., но не работи и до днес. Единствено се печатат за сметка на данъкоплатците екостикери, чиито чипове не се обслужват от никакви камери и датчици.


 


Четвърто, тази работа и без екостикери и сега може да я върши тол-системата, абсолютно безплатно, стига държавата да поиска. И са пълна лъжа твърденията, че не можела, ако някой си номер бил зацапан – тя не просто фиксира номерата на превозните средства, но и още нещо.


 


Тоест, над 3 млн. българи плащат неприкрит нов данък Кънев, а всички – „компенсация” на депутата от БСП и неговата печатница, понеже по обясненията на колегата му от ГЕРБ Н. Ненков, бивш ресорен министър и зам.-министър, човекът трябвало да бъде компенсиран. Защо ли? Защото преди печатал винетните стикери и сега нямало какво. Аман от държавен капитализъм и олигархия!


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 17.02.2022 23:17

    Лошото е, че г-н Кънев не е самотен. На него му правят компания и други фирми с измислени държавни поръчки!

  • 007 Anonimen 17.02.2022 12:20

    За толкова кратко време, свърши достатъчно по количество и качество батаци,което е нормално за парашутист.Трябва ,не чегъртане,а направо изриване на неговите творения.

  • 006 Anonimen 16.02.2022 20:55

    А този Кънев не е ли от БеСеПарите на икономическия министър Корнелия Нинова! ТАКА ЧЕ, НИКАКВИ ПАРИ НЯМА ДА ВЪРНЕ! Всичко е законно!

  • 005 Anonimen 16.02.2022 20:13

    А ПАРИЧКИТЕ ще ВЪРНАТ ЛИ? иНАЧЕ, ЗА К'ВО СА ТИЯ ПУШИЛКИ?

  • 004 Anonimen 16.02.2022 19:10

    Партия Възраждане и всичките й членове са платени клакьори на гербавите и дпс!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а