В събота на територията на самопровъзгласилата се Донецка народна република се е чул силен взрив

Свързани новини

12.02.2022 18:32

Експлозия в Източна Украйна: Местни медии

Видян 2839 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко непотвърдени съобщения в социалните мрежи и местните медии твърдят, че в събота на територията на самопровъзгласилата се Донецка народна република в Източна Украйна се е чул силен взрив. Някои предполагаеми очевидци твърдят, че са усетили "ударна вълна", предаде RT.


 


Денис Пушилин, високопоставен служител в региона, заяви пред главния редактор на RT Маргарита Симонян, че взривът е станал в район, контролиран от Киев, и че според него ситуацията засега е "под контрол". Той допълни, че експлозията изглежда е била причинена от нещо, което той определи като "незначителна дейност на линията на контакт."


 


Междувременно кореспонденти на RT в Донецк заявиха, че звуците от предполагаемата ударна вълна от експлозията не са били чути в града, въпреки че някои съобщения твърдят обратното.


Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна заяви, че неговата армия се придържа към прекратяването на огъня и не е извършвала обстрел, включително в посока Донецк.


Напрежението около Източна Украйна се покачва след твърденията за "предстояща" руска инвазия, които Вашингтон прокарва без никакви доказателства. Москва последователно отхвърля съобщенията за планове за нахлуване в Украйна, като ги нарича "фалшиви новини".
 
 
 
 
 

 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 13.02.2022 11:18

    Русия може да си трупа войски,но си е на нейна територия,не на НАТО или.....Байдънци говорят като ПАПАГАЛИ само за заплахи,а може би искат да подпалят Европа,както Близкия изток,Югославия,Косово,Афганистан и където решат да прахосат оръжията си и да завладяват....

  • 003 Anonimen 13.02.2022 11:13

    "предстояща руска инвазия"-израз на болните америк. мозъци,жадни за война на чужда територия,но какво правят ЕС ,за да ни защитят-0-нищо

  • 002 Anonimen 13.02.2022 09:26

    Опасността иде от прекомерното струпване на военна сила и от двете страни ! Лесно може да се предизвика "грешка" в желаната посока. И от двете страни пият водка! Може, за водка, покрай водка,да се стигне до инцидент ?

  • 001 Anonimen 12.02.2022 19:26

    Бритките и сашките си мислят, че глупенгерите от ИзтОчена Европа ще им вадят горещите кестени.Колкото и да не ги долюбвам рашките, не'a да стане чичовци,не ядем доматите с коловете.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат