Той обеща скоро и нови разкрития около магистрала Хемус

Свързани новини

10.02.2022 21:02

За ремонт на язовир без водна площ са ползвани водолази: Рашков

Видян 4155 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работим по случаи, свързани с автомагистралите, със свлачищата, с язовири, в които са правени ремонти, включително и на такива без водна площ, в които обаче са ползвани водолази, както и други подобни прелюбопитни случаи. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков пред журналисти, предаде Сега.


 


Той обеща скоро и нови разкрития около магистрала Хемус и по-конкретно по Лот 5. Именно това е отсечката, по която МВР твърди, че са платени авансово суми, които после са изтеглени в чували, сакови и торбички от банка.




Рашков говори след заседанието на междуведомствената комисия по бедствията и авариите, на която той е председател. Той обяви, че днес комисията е гласувала отпускането извънредно на  5 057 088 лв. от резерва на Министерство на финансите за възстановяване на пътя в района на Тешел, Триград, Кестен в община Девин.  Единственият път в района е непроходим, след проливните дъждове, които причиниха свлачище.




Положението в района е бедствено, каза Рашков. Той уточни, че това ще е първоначалната отпусната сума. След приемането на бюджета, сумата ще се увеличи. Рашков не отговори в какъв срок ще се поправи пътя и прехвърли отговорността на кмета на Девин, който трябва да се занивама с ортанизирането на ремонта.




Вътрешният министър използва събитието, свързано с междуведомствената комисия, за да отговори и на други въпроси. Той обяви, че прокуратурата все още не му е изпратила списъка с 19-те имена, които премиера Кирил Петков занесе в прокуратурата. Веднага след разпита на министър-председателя, държавното обвинение обяви, че ще пита МВР какво знае за хората от премиерския списък.




"Макар че от списъците в медиите за нас до голяма степен тези имена са известни. Нека да дойдат първо имената, които се очаква да дойдат от прокуратурата. Може пък тя да добави някой, например от бившите управляващи, които ние да проверим и да започнем да разследване, който е останал например вън от вниманието на органите на МВР и да ни изненада прокуратурата с подобен случай, с който ние веднага ще се заловим", каза Рашков.




Рашков обяви, че се работи и по разследванията за Булгаргаз, за ПАВЕЦ Чаира, за автомагистрала Хемус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 12.02.2022 19:11

    Защо пък не? В поповския край, в село с 50 пенсии построиха стадион.Да ритат там бабишкери и дедушкери. Е, и погребално бюро откриха - ако някой се преумори... Пашков, подпуквай Поповския пожизнен кмет Веселинов, там всичко е Авгиеви обори.

  • 001 Anonimen 11.02.2022 07:36

    Отвсякъде трябва да се открадне, това е поредното прикрито изобретение, което чак сега се разкрива. Поровете по-дълбоко и ще ви втресе от откритите кражби.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на