Кирил Петков дава брифинг

Свързани новини

07.02.2022 17:22

Гешев привика Петков и Бориславова на разпит

Видян 2843 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата стартира проверка на списък от лица, посочени от министър-председателя Кирил Петков на срещата му с главния прокурор Иван Гешев миналата седмица, съобщиха от държавното обвинение. Напомняме, че в края на миналата седмица обвинител №1 беше на крак в МС. Сега обаче премиерът ще върне визитата в прокуратурата, само че под формата на разпит.


 


Причината е, че по време на срещата им в петък Петков, както и шефът на кабинета му Лена Бориславова посочили лица и прякори, които според тях са в основата на корупцията в България.


 


Гешев е сезирал заместника си, за да бъдат предприети незабавни действия съгласно нормативната уредба.


 


"С оглед изясняване в пълнота на предоставената информация г-н Петков и г-жа Бориславова ще бъдат  призовани да се явят във Върховната касационна прокуратура с цел предоставяне на пълен списък с лицата, посочени в хода на работната среща, както и данните, респективно доказателствата, за евентуално извършени от същите лица престъпления или нарушения", се казва в съобщението.


 


"По време на срещата министър-председателят е посочил имена и прякори на лица, които според него са в основата на икономическата и криминална престъпност в страната и спрямо които не са предприети необходимите действия за търсене на наказателна отговорност", разкрива прокуратурата.


 


“Около двадесет души са основата на корупцията в България”, обяви по-рано от Брюксел премиерът, след като заедно с Гешев бяха изслушани от комисията ЛИБЕ на ЕП.


 


“Приемам поканата и аз имам въпроси”, заяви Петков на извънреден брифинг по темата.Той изброи своите питания пред журналистите в МС.


 


„Прокуратурата установи ли коя е Мата Хари, направила ли е разследване дали тя е вкарала кюлчетата и пачки в чекмеджето на г-н Борисов или те са си били там?”, запита той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 09.02.2022 17:49

    Премиерът защо влиза в играта на Каскета ??? Не вижда ли че цялата прокуратура се правят на чужденци ??? Нищо не знаят, нищо не четат и не искат да работят? Работят само по нареждане от Буци !? Като премиер изискайте папките с общественозначимите дела и ще се знае да връщат ли заплати ???

  • 001 Бързо и надеждно предложение за заем без разходи 08.02.2022 01:38

    Безплатно предложение за заем Ние предлагаме кредитни услуги от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро, които ще бъдат изплащани само с лихва от 3% годишно за удължен срок на погасяване до 25 години. Свържете се с нашата банка по имейл за повече информация имейл: infos@pacific-offshorebank.com

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден