Николай Павлов пристигна на разпит в Софийската градска прокуратура

Свързани новини

07.02.2022 11:31

Аз съм само свидетел: Ексшефът на Булгаргаз

Видян 1241 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Аз съм свидетел в това досъдебно производство", заяви бившият шеф Булгаргаз Николай Павлов на излизане от прокуратурата, където беше причакан. Той обаче не уточни по какво дело е бил разпитан.


 


Павлов отрече медийни публикации, според които е имало обиск в дома му преди дни, но пред жилището му от няколко дни стои полицейска кола.



„Отговорих на всички поставени въпроси за доставките на газ и договорите на Булгаргаз, начините на ценообразуване и функциониране на газовия пазар у нас”, коментира той след 5 часа разпит.



По повод обвиненията, че новото ръководство е установило само 600 хил. лева в касата на дружество,  Павлов каза, че е оставил Булгаргаз с платени текущи сметки, както и с предплатени количества газ по договорите с Азербайджан и Газпром.
Припомняме, че миналата седмица той бе в карантина и все още не бе повикан на разпит. Изолацията му последва внезапните уволнения на мениджърския състав на Булгаргаз.



Вътрешният министър Бойко Рашков потвърди, че се води разследване в енергетиката и макар и да не изпадна в конкретика, стана ясно, че това разследване е спрямо поведението на държавни дружества. От своя страна премиерът Кирил Петков пък обяви, че очаква в най-скоро време да бъдат повдигнати и обвинения.



Снимка: БНТ








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.