Георги Първанов беше сред основните гости на конференцията Власт и Лидерство, организирана от Института Николай Добрев

Свързани новини

04.02.2022 15:53

Не е имало 2 папки на 04.02.1997 г., тогава беше истинската Промяна: Първанов

Видян 3772 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Не е имало 2 папки на 4 февруари 1997 г. Смешни са коментарите и по популярната снимка, на която уж Кольо Добрев връща мандата. Тези снимки са от връчването на мандата от президента Стоянов.


 


Казвам го като непосредствен свидетел, защото всичките ни срещи тогава бяха на тримата - Кольо, Стоянов и аз", припомни на 25-годишнината от историческата дата експрезидентът Георги Първанов. Той беше сред основните гости на конференцията Власт и Лидерство, организирана от Института Николай Добрев.


 


Друг от тях беше проф. Искра Баева, за която Първанов призна:




"Ако съм в политиката вече 30 години, заслугата е нейна - тя стана и ме предложи в ръководството на БСП ( от 1991 г. до самия край на 1996 г. е заместник-председател). В залата на конгреса тогава от хилядите ме познаваха само двама души - общинската ми председателка и Баева".


 


Част от прелома на 4 февруари 1997 г. е и вицепрезидентът Илияна Йотова, която говори пред гостите на конференцията за Промяната.


 


Тя заяви, че отказът на БСП от властта тогава, осъществен от номинирания за премиер вътрешен министър Николай Добрев и лидера на БСП в онзи момент Георги Първанов, отвори пътя на промяната и в самата партия, и в държавата - за да бъде днес член и на ЕС, и на НАТО.


 


Двамата с Първанов бяха категорични, че това всъщност е голямата, историческата Промяна. Във време, когато България няма нито един съюзник, а е в ситуация на свободно падане и пред гражданска война, в икономическа катастрофа след разпадането на половинвековната система на социалистическия блок.


 


Двамата говориха и за разликите между БСП тогава и сега.


 


"Когато станах председател, като на новобранец, бяха ми сглобили Изпълнително бюро, в което поне половината хора бяха мои опоненти. Не съм се замислял дори не да изключвам от Партията, да махна от бюрото или даже да подходя с обидна дума към някого, който не е бил на моето мнение. На следващия конгрес срещу мен излязоха като кандидати за председател Румен Овчаров, Таня Дончева.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.02.2022 15:17

    Баси дъртофелът, на какъвто е замязал агентът Гоце! И ум не ми побира как е оправял този танк, Йотовица?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци