Свързани новини

08.06.2009 19:12

Само трима задържани за купуване на гласове

Видян 1675 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трима са задържани и са започнати 20 досъдебни производства по сигнали за “купуване на гласове”, а по други 33 прокурорски преписки продължа работата, сочат данните на Националното междуведомствено звено, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитиран от БГНЕС.



Полицейските проверки в изборния ден били над 70, като не са потвърдени 21 от сигналите. Образувани са дванайсет досъдебни производства по сигнали за “купуване на гласове”, като девет от тях са били в самия изборен ден.
В Лом е получен сигнал по телефона за лице, което е убеждавало жителите на с. Долно Линево да гласуват за определен политически кандидат на изборите срещу 15 лв., но никой от гласоподавателите не е приел предложението. Срещу жител на Пловдив от ромски произход е образувано досъдебно производство, защото е съставил списъци на лица, които да гласуват срещу заплащане. Проверка в село Василовци, област Монтана установила, че на жители на селото е плащано за да гласуват. Друг съставител на списъци с платени гласоподаватели е арестуван в Пловдив. За груба намеса в процеса на гласуване е сигнализирал председателят на Общински съвет в Хасково, но според полицията въпреки наличието на тетрадка с имена и адреси, няма достатъчно данни за нарушения. Човек от с. Баня е разпитан, защото е държал в себе си лични карти на жители на селото, имащи право на глас, който все още не са били гласували. Друг мъж е задържан за 24 часа в Сандански, тъй като в колата му са намерени списъци на избиратели. Съмнения за купуване на гласове е заявил председателят на избирателна секция в Русе.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец