Свързани новини

02.02.2022 13:22

МВР разследва членове на КЕВР

Видян 1814 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР разследва членове на КЕВР. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков след заседанието на МС.

Премиерът Кирил Петков и Рашков бяха категорични, че високите цени и затрудненията за потребителите са резултат от конкретни действия в държавните структури и анонсираха мащабна операция срещу корупцията в енергетиката.


 
"Ние сме абсолютно сигурни, че смяната на борда (на Булгаргаз) беше наложителна и аз заставам сериозно зад тезата, че ако те си бяха свършили работата както трябва, повишението от 1 януари нямаше да бъде +30%", подчерта премиерът.
       


Булгаргаз е държавна фирма, която е допринесла за настоящото положение относно цените на газа, които се отразяват както на бизнеса, така и на обикновения потребител. Ние активно започнахме да изясняваме дали тези факти са причинени от международна конюнктура или са причинени от вътрешни заинтересовани от собствените си интереси лица.


Стигнахме до извода, че не е случайно и поведението на КЕВР. Извършват се процесуално-следствени действия по отношение на членове на тази комисия", каза той.


 


„Не можем да останем безучастни и по отношение на друг отрасъл – електропроизводството. Започнали сме активна проверка и по отношение на един изключително важен за енергетиката на нашата страна обект, построен от японска фирма. В течение на няколко години назад той бавно, но сигурно е бил унищожаван, най-вероятно с оглед интересите на икономически субект от нашата страна.


 


Ние имаме ориентация за това кой е той. В негова полза са причинени вреди на този енергиен източник. Вместо да се пристъпи към ремонт, който се е налагал на цялото съоръжение или на голяма част от  него и той да бъде извършен от японците, са ползвани гаражни фирми. Те трябвало да поправят нещо, което не е по техните сили", разкри още вътрешният министър.


 


Вътрешното министерство продължава и разследването по делата за АМ Хемус.


 


„„В най-скоро време ще ви информираме за новите обстоятелства. Темата не е забравена", обясни той. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци