Свързани новини

02.02.2022 13:53

Имаме нов дълг, който е 4 млрд., а не 7: Петков

Видян 1320 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството одобри стратегия за управление на държавния дълг за периода 2022-2024 г. Това обяви премиерът Кирил Петков след заседанието на Министерския съвет.


 


„За 2022 г. беше одобрен нов дълг от 7,293 млрд. 3 млрд. от тези 7 млрд. реално са стар дълг, който изтича - трябва да се рефинансира. Реално новият дълг, който се издава, е 4 млрд. Това трябва да се каже ясно, за да не се спекулира”, обясни министър-председателят.  


 


Той добави, че се сформира работна група между министерството на енергетиката и министерството на финансите заради проблемите на общините с високите цени на тока.   


 


„Ще искаме да видим размерите на финансовите проблеми на общините, които не могат да заплащат тези услуги. Във всяка такава община ще изпратим проверка от АДФИ, за да сме сигурни, че липсата на средства не е функция на непрозрачни обществени поръчки”, заяви Петков.


 


Премиерът определи действията на здравния министър Асена Сербезова след случилото се във Враца като „адекватни”. „Тя веднага направи пълна проверка по случая. Заключенията ще служат такива проблеми с фатален край да се избегнат. Поведението ѝ беше абсолютно адекватно за случая”, добави той.


 


Според министър-председателя здравната система трябва да работи по такъв начин, че подобни трагедии да бъдат избегнати. „Това ще стане през ясен анализ какво се е случило, така че в цялата система да можем да предотвратим тези случаи”, обясни Петков.


 


Коментар премиерът направи и за това дали е водил тайни разговори с „Възраждане” за отмяна на зеления сертификат. Такова обвинение срещу него отправиха от ГЕРБ-СДС.


 


„Още след протеста обявих, че отваряме работна група. Единственото, което направихме вчера в разговора, е, че с „Възраждане” уточнихме кога тази група ще започне да работи. Никакви ангажименти не са поемани от никого”, категоричен е той.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Съвсем не лош ден

Съвсем не лош ден, макар че може би ще се наложи дълго