Свързани новини

28.01.2022 09:48

Не игнорираме или слагаме по-нисък приоритет на българската позиция: Премиерът за преговорите със Скопие

Видян 960 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Димитър Ковачевски е от една седмица министър-председател на РСМ, от тези осем дни четири прекара с българското правителство. Това само по себе си показва желание да се свърши работа, заяви днес премиерът Кирил Петков на изслушването си пред депутатите за контактите със Скопие.


 


„Другото, което бих казал със задоволство, е, че министрите, които дойдоха с делегацията на РСМ бяха наистина голям брой и за един ден имахме огромни напредъци по много от сферите“, каза още Петков.


 


„Подписахме три меморандума, които бяха в много ключови за нас сектори – земеделие, малки и средни предприятия и точно този Коридор 8 – железницата да започне една сериозна работа по него, защото наистина вече Коридор 8 изпадна от листите на европейските проекти и ако искаме да го вкараме обратно, това ще се случи със съвместна работа“, изтъкна премиерът.


 


Не игнорираме или слагаме по-нисък приоритет на българската позиция, даже напротив, подчерта Петков и изрично допълни, че в срещите е говорено за правата на българите в Северна Македония:


 


„Ковачевски каза, че той не вижда проблем с вкарването на българите от РСМ в тяхната конституция. Не се обвърза с време, но за първи път го обяви“.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог