Свързани новини

28.01.2022 09:41

Министър Йорданова ще задейства наново процедура по освобождаване на Гешев при положително становище от КС

Видян 2575 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова е готова да задейства наново процедура по предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев при положително становище от Конституционния съд, че има тези правомощия. Това заяви Надежда Йорданова в предаването "Денят започва" на БНТ.


Изпълнителната власт се обърна с питане към конституционните съдии дали правосъдният министър има правомощията да предложи на ВСС предсрочно освобождаване на председателя на Върховния касационен съд, на председателя на Върховния административен съд и на главния прокурор. Искането беше отправено, след като ВСС отказа да разгледа по същество предложение на служебния министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев.

 

Надежда Йорданова уточни пред БНТ, че към процедурата за отстраняването на Гешев би добавила и допълнителни мотиви. По думите ѝ, са налице различни видове нарушения, както в рамките на настоящия мандат на Гешев, така и в предходните му професионални действия.

 

Относно подготовката на механизъм, който да позволява независимо разследване на фигурата на главния прокурор, Надежда Йорданова заяви, че в момента се изчистват детайлите за профила на разследващия магистрат в разговори с Европейската комисия. Едно от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак