Свързани новини

27.01.2022 15:33

Защо ДПС и ГЕРБ бранят КЕВР с изтеклия преди 2 г. мандат?

Видян 4770 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Когато в средата на 2020 г. тогавашният премиер Бойко Борисов се закани да смени КЕВР, припомнихме, че още на 2 април 2020 г. мандатът на органа, избран при кабинета Борисов 2 вече е изтекъл. Старата власт се напъна да смени енергийната и водна комисия, ала не успя да намери подходящи кандидати в самия край на мандата си преди година.


 


Предлагаше мъжката секретарка на сегашния председател, който няма нищо общо с енергетиката и водите и бивш районен кмет-хуманитарист, съученик на тогавашен и сегашен депутат на ГЕРБ да станат ръководители на регулатора, по което също сме писали.


 


В този смисъл твърде изненадващо прозвуча гръмката защита на ГЕРБ и ДПС за настоящия състав на органа, който същите партии сами искаха да сменят, особено с отхвърлянето от тяхна страна на изискванията за професионална пригодност на членовете.


 


Сега в КЕВР другите са от квотата на патриотите, а момчето на БСП отговаря за цените на водата, та партията никога не обелва дума по тази проблематика.
Парламентът намали окончателно състава на КЕВР от девет на пет души. Това стана с приети на второ четене промени в Закона за енергетиката.


 


Спорове в залата предизвика предложението на ГЕРБ и ДПС да отпадне вписаното от управляващите - за членове на КЕВР да могат да бъдат избирани лица със стаж в областта на енергетиката, водоснабдяването и канализацията, предаде БНР.


 


Като за такъв да се признава и стажът в органи на Европейския съюз, както и стаж в областта на финансите, счетоводството, търговията с финансови инструменти или банковото дело, свързани с енергийния сектор.


 


„Вчера след 18 ч. получихме дори още един аргумент в полза на нашето предложение. И това е, че до 18 ч. вчера бяха входирани единствено две предложения за двете места, свободни в КЕВР, които трябва да се изберат. Едно предложение за председател и едно предложение за член.


 


Изборът в този смисъл е предрешен“, каза Делян Добрев. Той сигурно е забравил, а е млад човек, дали имаше повече от 1 кандидат за позиция, когато със закъснение неговата партия щеше да подменя членовете на органа.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 29.01.2022 14:02

    тоя Добрев е голяма плюнка и герберски недоразвит малоумник....

  • 003 Anonimen 29.01.2022 13:56

    нали са бойковите крадци и послушни далавераджии,та работеха по неговите указания срещу новоизбраното правителство исе попикават от страх от ПРАВОСЪДИЕ,затова Гешев стиска поста-ама го чака по-лошо щом е с лошо

  • 002 Anonimen 29.01.2022 09:18

    Защото имат далавера. ГЕРБ и ДПС слагат навсякъде свои, за да ги подпомагат финансово.

  • 001 ЛокУ-СофЯ - Фор Йевйер 28.01.2022 12:02

    Щото 'мамбото' от сичките видове енерджетика и уотърсъплая са си все още у техните кунки, затуй!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Един ден, в който ще гледате философски на живота

Един ден, в който ще гледате философски на живота и ще