Свързани новини

27.01.2022 14:46

Хакер антиваксър остави "обиден QR код"

Видян 1110 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служителка в Hospices Civils de Lyon (HCL), голям университетски болничен център във Франция, е толкова възмутена от искането на работодателя си да се ваксинира, че предприема драстични действия, предаде RT.




През септември 2020 г. жената хакнала сървърите на болница Edouard-Herriot, интегрирана в HCL, и премахнала някои файлове, като ги заменила с "обиден QR код", съобщават френските медии в четвъртък, като се позовават на агенция за обществена сигурност в региона Рона.




Освен това жената представя на работодателя си фалшив здравен картон, заради което е отстранена от работа. Болницата подава жалба за хакерската атака и в резултат на последвалото разследване виновникът е установен.




Инженерът е задържан и се признава за виновена. Тя твърди, че желанието да се противопостави на задължението за ваксиниране, съчетано с "претоварване с работа", я е подтикнало да извърши престъплението.


 


Жената е освободена и трябва да се яви в съда през септември 2022 г.


 




Здравният паспорт като доказателство за ваксинационен статус и резултати от теста Covid беше въведен във Франция през 2021 г. , а тази година беше заменен с паспорт за ваксина. За да влязат в редица ежедневни заведения, включително барове и кафенета, хората трябва да покажат пропуска.


 


© Жофроа ван дер Хаселт/AFP


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби