Свързани новини

27.01.2022 13:36

ГЕРБ дава Кацаров на прокуратурата

Видян 857 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов-Ботокса дава другия ексшеф на МЗ Стойчо Кацаров на прокуратурата заради неупражнен контрол върху уволнения директор на Правителствена болница Радосвет Горнев.


 


“Получихме тревожни данни за Лозенец, а именно действия на шефа на лечебното заведение, който беше назначен от Кацаров и след това освободен от министър Сербезова”, обяви Ангелов в НС. Горнев бил сключил сам със себе си трудов договор и така си давал заплата, което е довело до злоупотреба с публични средства в размер на над 40 хил. лв.


 


Напомняме, че както 19' многократно писа и самият Ангелов в качеството си на шеф на Александровската болница бе уличен в конфликт на интереси и неправомерен харч в особено големи размери. Общо, за времето на управлението на Ботокса, от началото на 2013 г. до средата на 2020 г. са попиляни 444 995 000 лв. по официалните данни в Търговския регистър. Отделно, периодът приключва с натрупани 53 000 000 лв. задължения, а общата сума е 498 480 000 лв.


 


Отделно , когато клиниката събираше дарения за респиратори и защитни облекла за К19, работещите на първа линия медици са били изхранвани от фирмата на тъщата на тогавашния шеф Ангелов (след това здравен министър и депутат от ГЕРБ). Плащани са по 8000 - 8500 лв. на седмица за кетъринг два пъти дневно.


 

 










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак