Свързани новини

27.01.2022 09:31

Германия иска изключване на енергийния сектор от санкциите срещу Русия

Видян 2022 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия е поискала изключване на енергийния сектор, ако се наложи руските банки да бъдат блокирани при извършването на доларови транзакции, пише Bloomberg, като се позовава на документи, с които разполага.


 


Според източници на медията и други водещи западни икономики споделят такива позиции спрямо пакета от санкции, който се договаря съвместно със САЩ и ще бъда приложен, ако Русия нападне Украйна.




Германия е загрижена, че без такова изключение енергийните доставки за Европа ще бъдат застрашени. Но то няма да се прилага за потенциални наказателни мерки срещу газопровода "Северен поток 2".




Това се случва на фона на засилващата се критика срещу германското правителство, че не демонстрира ясна готовност да се противопостави на Москва. Във вторник Süddeutsche Zeitung написа, че бездействието на канцлера Олаф Шолц "вреди на трансатлантическите отношение повече, отколкото го е правил някога Тръмп". И допълни: "Когато американският президент прави повече, за да предотврати война в Европа от германския канцлер, има нещо сгрешено в германската външна политика".





Преходен период и защита на съществуващи договори?




Пред Bloomberg представител на ЕС казва, че обсъжданите санкции включват ограничаване на способността на Москва да обменя валута, да търгува със Запада и да има достъп до ключови технологии.


 


Предизвикателството обаче е, че докато съюзниците работят по крайните мерки, всяка страна се опитва да защити икономиката си от негативните странични ефекти. Няколко други водещи


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец