Свързани новини

08.06.2009 13:25

Франко Фратини с орден "Стара планина" - първа степен

Видян 1508 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Георги Първанов връчи на италианския министър Франко Фратини орден "Стара планина" първа степен за изключително големи заслуги в процеса на присъединяване на България към ЕС в областта "Правосъдие и вътрешни работи“, предаде БГНЕС.


"За да бъдем коректни към историята трябва да припомним, че указът беше издаден още през 2007 година за неговия решаващ особено важен принос в усилията на България за членство в ЕС", заяви в приветствието си към Фратини президентът. Той добави, че сега би го преподписал, но вече заради дейността на министъра като член на италианското правителство. Първанов подчерта, че никога през тези 130 години отношенията между България и Италия не са били толкова резултатни и активни. Първанов допълни, че между страните ни има много сходни позиции по дневния ред на ЕС и особено по теми, засягащи европейските институции, бъдещето на разширяването, включително и по отношение на енергийната сигурност на континента.
Франко Фратини заяви от своя страна, че за него е голяма чест да получи най-високото отличие на България. Той добави, че като е подкрепил присъединяването на България в ЕС, го е направил с убеждението, че нашето правителство има голям принос в това отношение, свършило е много работа, но и открои приятелските чувства към президента и страната ни. Според него през всичките тези 130 години отношенията между нашите две страни никога не са били толкова тесни и близки както сега.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови