Свързани новини

25.01.2022 13:01

С РС Македония подписахме три меморандума: Петков

Видян 1414 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България и Северна Македония подписаха три меморандума по ключови въпроси в рамките на визитата на северномакедонското правителство в София. Българският премиер Кирил Петков посочи, че това е пример за новия подход и реалните резултати.


 


„Когато още на първата среща между двете правителства имаме вече три реално подписани меморандума по много ключови и важни въпроси - това е примерът за новия подход, който ние даваме, с нова енергия и реални резултати”, обясни Петков.


 


По думите на българския премиер още по-впечатляващ е бил докладът на министрите, в който всеки един от тях е представил поне десет „реални задачи”, които си поставят, с общ секретариат между различните групи и с много къси срокове за изпълнение.


 


„Радвам се да кажа, че следващата среща в работните групи е само след седмица. И това ще бъде нивото на динамика, което се очаква, от тези групи”, каза Петков и отбеляза, че историческата група е набелязала три срещи през следващите четири месеца.


 


„Поглеждайки това, което се случи днес - се вижда огромната синергия и огромните предимства, ако има добросъседство. Реално, тези меморандуми имат един основен краен резултат и това е икономическото развитие на целия регион, което и гражданите на Северна Македония, и гражданите на България ще усетят с подобрения на стандарта на живот”, категоричен е българският министър-председател. 


 


Петков отново посочи, че добросъседството ще бъде поставено на пиедестал. „Ние трябва да работим около него и неща, които са били забравени буквално в последните години - ще бъдат подновени”, обясни той и заяви, че времето, което е изгубено, ще бъде наваксано бързо заради показаните устрем и енергия.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Кака Милка , футурологик 25.01.2022 22:47

    Същността на меморандумите са дълбоко засекретени. Защото ако българите със запазени мисловни рецептори ги научат, могат да изпаднат в една опасна за менталното им здраве, неудържима деменциална еуфория или в нирвана, т.е в универсално вселенско щастие. Но все пак от една от хигиенистките във външно министерство изтече информация, че подписаните емурандоми са свързани основно със цитираме: ''Меморандуми за вискозитета на обратната тяга при кУролацията в клъстерните синергии и на виртуалните инджектоплякторни хъбовете между СМ и спрямо облагодеталствуването на Ръ.Бъ.

  • 001 Anonimen 25.01.2022 18:01

    Ми дайте ги тези меморандуми да знаем за какво става въпрос.

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей