Свързани новини

24.01.2022 09:44

UK, стига fake, няма да правим преврат в Киев: Кремъл

Видян 3217 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кремъл упълномощи Външното министерство на Русия да нарече „глупости” и „дезинформация” появилите се в нощта на събота срещу неделя и основани на правителствено комюнике публикации за подготвян от нея преврат в Киев, разпространени от водещи британски медии, начело със заплашената от намаляване или спиране на субсидията ВВС и Файненшъл Таймс.


Най-авторитетният вестник на Острова Гардиън, ако се вярва на класиците според проучванията на общественото мнение на Албиона, също изрази недоверие към съдържанието на въпросните вести, които Асошейтед прес пък определи като „неясни” по отношение на предполагаемите средства, които Путин би могъл да използва.


Напомняме, че стола на премиерът Джонсън се клати след обвинения за корупция и неспазване на карантинните ограничения, а той всячески се опитва да запази поста си, което изглежда все по-трудно при настроенията срещу него в неговата управляваща Консервативна партия.



Заглавието на прессъобщението на правителството му е „Планът на Кремъл да инсталира про-руско ръководство в Украйна разкрит”.



Всъщност в момента фактите в Киев изглеждат твърде различно. Лидерът на проруската опозиция Медведчук е под домашен арест, докато тече вече открита война между бившия президент Порошенко и настоящия Зеленский, в която се използват всички тайни служби, прокуратурата, вътрешното министерство и съдът.


И двамата имат силни позиции, тъй като единият е милиадер и има много останали верни на него ключови кадри в управлението, а другият все пак е действащ държавен глава. Партията на Порошенко вече изпреварва в проучванията политическата формация на Зеленский, а олигархът се завърна също толкова неочаквано от изгнание, колкото и замина преди това.



Въпреки всичко, британското Външно министерство настоява, че Кремъл „търси начин да инсталира приятелско за него правителство в Киев като част от план да нахлуе и да окупира Украйна”. Цитира неактивният трета година извън Радата ексдепутат Евгени Мураев, който бил „потенциален кандидат” да измести Зеленский. Който е президент, не премиер на Украйна.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 24.01.2022 17:30

    Защо тоя запад не си седне на гъза и да си ходи в къщи,ами е дошъл в Черно море да клати и предизвика война?Ходете си дома,не ви искаме дрънкането и унищожението,което ни готвите

  • 003 Anonimen 24.01.2022 11:59

    Британия не се управлява от англо-сакси, а от Лондонското Сити. %-та на англо-саксите към целокупната популация е почти толкова, колкото на българите към останалите. Разликата е, че те са 65.5млн., ние 6.5млн.

  • 002 Anonimen 24.01.2022 11:54

    Дейли мейл, вярно жълтак, пускат такива истерични статии, че да починеш от смях. Обаче, британския sheeple е не по-малко прост от нашия, дори напротив. Понякога се вързват хора, считани за средно интелигентни. Спомням си как за Ким Чен Ун казваха, че правел секс с 17 девици дневно. Смях, шишкото, който е с исхемия и пушач, едва ли може да оправи жена си поне веднъж седмично, камо ли да се бори със 17 дневно. Тръмп каза: Очаквах да срещна людоед, а видях едно усмихнато дебело момче.

  • 001 Anonimen 24.01.2022 11:24

    Англо- саксонските тикви сериозно си играят с хибридната война срещу Русия, по повод украинската криза ! Те явно са забравили какво се случи в Нюрмберг с едни други мечтатели да завладеят света ??? ... Сибирската мечка, ще им припомни ! ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!