Свързани новини

21.01.2022 13:23

Заради искането на Русия НАТО да се изтегли от България: ГЕРБ викат в НС Петков, Янев и Генчовска

Видян 898 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Народното събрание да бъдат повикани премиерът Кирил Петков, министърът на отбраната Стефан Янев и външният министър Теодора Генчовска. Това поиска официално председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.  Поводът е новината от последните часове, че руският министър на външните работи е поискал от НАТО да изтегли войските, въоръженията и техниката си от България и Румъния. "Това е изключително важен въпрос за националната сигурност на страната ни и трябва да се вземат адекватни мерки“, заяви Десислава Атанасова.


Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин изрази съмнение, че председателски съвет ще може да се състои в рамките на почивката и че ще може представителите на Министерски съвет да се явят в Народното събрание.


 


Това, че България и Румъния влизат в искането на Русия за изтегляне на НАТО към границите отпреди 1997 г. стана ясно от писмени отговори на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров на въпроси, зададени преди жодишната му пресконференция.


 


"Става въпрос за оттеглянето на чуждестранните сили, техника и въоръжения и други подобни стъпки с цел връщане към конфигурацията от 1997 г на територията на държавите, които към тази дата не са били членове на НАТО. В тях влизат и България и Румъния", отбелязва министърът, цитиран от ТАСС.


 


Така министърът отговаря на въпроса какво означава за България и Румъния искането на Русия алиансът да се върне към конфигурацията от 1997 г., когато бе подписан основополагащият Акт Русия-НАТО


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.01.2022 00:17

    Да, до скоро миришеше само, но вече вони на акита та се не трае.

  • 001 Anonimen 21.01.2022 13:33

    Туземната на чичо САМ колониална компрадорска администрация вече се на@ра от страх за възмездието...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак