01/02

Свързани новини

20.01.2022 13:55

ВКП разследва спецпрокурора по Миню Стайков?

Видян 6980 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Събитията от тази седмица – обявеното от шефката на кабинета на премиера Л. Бориславова скорошно закриване на спецсъда и спецпрокуратурата от една страна, както и връщането на бившия главен прокурор и бос на КПКОНПИ в оставка Сотир Цацаров във Върховната касационна прокуратура от друга, раздвижиха блатото, което не мърда от 2009 г. Покрай започващото разбиване на модела КОЙ в магистратурата, отново става актуално разследването по един от най-скандалните случаи – с алкохолния бос Миню Стайков. Напомняме, че той беше арестуван при доброволно завръщане в България, като беше обвинен в нещо, което в момента на задържането не беше дори нарушение на закона, камо ли престъпление. По тази причина от самото начало беше ясно, че всичко е добре платена поръчка. Само версиите от кого точно е дошла бяха няколко.



Миню Стайков и адв. Анна Попова



Ако се вярва на последните медийни публикации, играта се обръща:
„Вятърът на промяната яко е задухал в прокурорската колегия и съвсем скоро се очакват повече от интересни размествания на пластовете. Наши източници от Съдебната палата ни увериха, че от края на м.г. ВКП разследва “специалния” прокурор Ангел Кънев по няколко члена от НПК, касаещи престъпления по служба, лично облагодетелстване и търговия с влияние. Последното се изразявало в приемане на подкупи в особено големи размери от няколко знакови бизнесмени и последващо поемане на задължения пред тях да организира “ударна група” за тормоз на лица и фирми, които са неудобни на поръчителите”, пише skandalno-bg.com.
„Групите се състоели от множество различни по ранг и местоназначение служители, магистрати и представители на различни агенции в изпълнителната власт при ГЕРБ-ДПС. Те имали задача по всички възможни начини да нанасят вреда на поръчаните от спец.прокурора физически и юридически лица”, твърдят източниците на сайта.
Целта на разследването била да се провери дали спецпрокурорът е получил  например земеделски земи на цени доста под пазарните – факт, който беше огласен в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 21.01.2022 09:28

    Всеки прокурор си има началник, на върха на пирамидата е Гешев ! Какъвто шефът такива и подчинените му !

  • 001 Тихомир Томов 20.01.2022 21:21

    Най- сериозното престъпление на властта бе акцията срещу Иванчева и нейната заместничка !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще се чувствате толкова леко

Днес ще се чувствате толкова леко, сигурни в себе си, но