Свързани новини

19.01.2022 14:38

Щрабаг ще бъде глобена за лоша организация на движението на АМ Европа

Видян 2016 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирмите, които извършват ремонт на трасето между граничния пункт "Калотина" и Драгоман от магистрала "Европа", ще бъдат глобени заради лошата организация на движение в участъка. Това съобщи пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

На строителите са изпратени покани за съставяне на актове по реда на Закона за административните нарушения и наказания от Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) София област.

Санкцията, която може да им бъде наложена по закон, е между 1000 лв. и 5000 лв.

Става въпрос за първите 15 километра на магистрала "Европа", които се строят от обединение "Страбаг БПА" ДЗЗД, с участници австрийската "Щрабаг" ЕАД, която държи 1% от концесията на летище "София", "Страбаг Сп. з.о.о., Полша" и "Битумина ГмбХ-България" ЕООД. Те работят на обекта от началото на 2020 г. и трябваше да го завършат в началото на 2022 г., но сега срокът е удължен до до средата на тази година. Договорът с тях е за близо 165 млн. лв., като средствата се осигуряват от оперативна програма "Транспорт" 2014 – 2020 г., предаде Медиапул.

За налагането на санкцията беше съобщено още на 13 ноември по време на среща между вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов с директорите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Тогава той пусна видоклип на възмутени граждани и сравни преминаването през участъка като "терористична атака". Караджов каза, че е получил десетки сигнали от граждани за безобразния начин, по който е организирано движението. По тази причина е разпоредил проверка.

Нарушенията

Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) инж. Лиляна Петрова съобщи, че заедно с експерти от РДНСК Софийска област незабавно са направили инспекция на място на 11 януари 2022 г. и това, което са установили, не се различава от показаното във видеоматериала.

Установени са редица пропускисвързани с организацията на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.01.2022 14:53

    Не е "Щрабаг" а, подизпълнителите им. Така написано излиза, че те строят нещо, което не се е случвало до сега.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.