Свързани новини

18.01.2022 13:12

Самолетната линия София - Скопие ще бъде реалност до 60 дни

Видян 1379 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кирил Петков се срещна с новия премиер на РС Македония Димитър Ковачевски. След разговора двамата направиха изявления пред медиите, предаде Нова тв. Виж видео тук!


„Днес имахме много добър и приятелски разговор. Искам да поздравя и министрите на транспорта от двете правителства. Самолетната линия София-Скопие ще бъде реалност. До 30 дни ще имаме точните специфики, а до 60 дни тази линия ще бъде работеща”, коментира Петков. И допълни, че следващата среща между представители на двете държави ще се състои на 25 януари.


„Всяка седмица оттук нататък една от групите ще се среща с ясни цели, за да покажем, че добросъседството има практически измерения”, допълни българският премиер. 


Фокусът върху съвместната работа и точният календар са основният акцент на срещата и от тук нататък така ще се измерват отношенията.

    Мога да ви уверя, че съм голям оптимист за съвместните ни действие и ще виждате резултати на седмична база, допълни още премиерът Петков.

Създаването на условия за бърз напредък в евроинтеграцията е един от най-важните приоритети на новия премиер на РСМ, съобщи Ковачевски.

    България първа ни призна преди 30 години, в изключително сложни политически условия. 30 години по-късно, ние отваряме нов етап в нашите отношения, каза още премиерът на РСМ.

Двамата премиери са очертали и основните приоритети пред двете държави с хоризонт периода 2022 - 2029 г.

Ще се формират работни групи по конкретни проекти, свързани с търговията, транспорта, инфраструктурата и транспортните връзки. Те ще работят заедно и очаквам скоро да се реализират инициативите, допълни Ковачевски.

Той благодари на премиера Кирил Петков и българската делегация затова, че са първите официални гости след избирането на новото правителство на РСМ.

Визитата е определяна като опит за възстановяване на диалога между двете страни, след като България две години отказва да подкрепи преговорната рамка на Скопие поради системно неизпълнение на Договора за добросъседство и приятелство от 2017 г.

 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.01.2022 14:15

    На кой ,му пука за тая линия. Нема кой да лети по нея.Авиокомпанията ще е на загуба и след 6 месеца ще я закрие.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион