Свързани новини

08.06.2009 09:59

Агитация в деня на евровота остана неглобена. Не са намерени пари в девненците, обвинени в купуване на гласове

Видян 1529 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не са намерени пари в тримата девненци, които бяха арестувани след сигнал на НДСВ за купуване на гласове в кв. "Девня 2". Това обяви директорът на ОДП във Варна комисар Димитър Димитров, предаде БГНЕС. Според Димитров 20 минути след подаването на сигнала полицаи са задържали автомобила и трите лица, които са пътували в него. Нито в тях, нито в червеният Голф не са открити пари, каза още комисар Димитров. Той обясни още, че тримата са от Девня и "агитацията" им се е извършвала в междублоково пространство в район където са живеели. В близост до мястото е имало избирателна секция. Комисар Димитров каза, че срещу тримата няма да се завеждат дела, но все пак утре ще бъдат разпитани. Общо 10 сигнала са били подадени в полицията през изборният ден. 2 от тях са били за купуване на гласове - в Девня и Долен чифлик. Вторият също се е оказал фалшив, каза Димитров. Той обясни, че останалите 8 са били леки. Сред тях са нарушения на изборното законодателство, както и опити на лица употребили алкохол, които са се държали грубо в изборни секции.


Агитация в деня на евровота остана незабелязана от наблюдателите в Кърджали, сигнал за нея не бе подаден в РИК и санкция не бе наложена, предаде също БГНЕС.
Всъщност през целия ден 16-годишният Севди от близкото село Кьосево се разхождал необезпокояван с причудливата си, но с конкретно съдържание прическа, призоваваща да се гласува за ДПС с бюлетина №4. След като електронните медии съобщиха прогнозните резултати, младежът седна на празна маса пред предизборния щаб на Доган в центъра на Кърджали. Там също никой не се впечатли от „плаката”, избръснат на главата му. Над лявото му ухо се мъдри знакът на долара, а над дясното бръсначът е „изписал” EURO. Оказа се, че въпросният партийно-финансов стайлинг е постигнат в салона, който е в същата сграда. Вътре в щаба пък бе непривично тихо, областният лидер на ДПС Бахри Юмер, известен с гръмкия си глас, седеше странно мълчалив. С 44,6% избирателна активност Кърджалийска област приключи деня, в който трябваше да изпрати на европейска „ясла” БГ-депутатите. На предишния евровот през 2007 г. активността беше достигнала 45,46%. Прогнозата за 3-има евродепутати от ДПС явно беше вцепенила присъстващите в щаба, коментарите за слаба мотивация и несбъднато високо участие с принос за 4-има представители в ЕП се свързваха с неизбежната „сеч” в близките дни в централата на „Стамболийски”. В БСП пък аргументираха активността на гласуващите в градските секции с провокативния репортаж, излъчван многократно по тв „Европа”, според който автобуси с изселници от Турция щурмували евровота. В щаба на ГЕРБ със самочувствието на победители обявиха, че в града българите са се мобилизирали и са гласували в тяхна полза, но пък сдържано приемаха поздравления.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог