Свързани новини

17.01.2022 17:31

Нови документи как свиха 2 млрд. лв. по Автомагистрали

Видян 4857 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпреварващо е действало държавното дружество Автомагистрали при набирането на външни изпълнители още преди отпускането на първия милиард за магистрала Хемус, сочат нови документи, представени от Сега. Напомняме, че проверки установиха как за проекта отидоха над 2 млрд. лв. повече от реално необходимото, а поне 60 млн. лв. бяха пренасочени в кухи фирми и изтеглени в брой.
Изборът на фирми ставал  по строго определен график и е приключил непосредствено преди да се наложи Автомагистрали да доказва, че има капацитет да изпълни проекта. Но не е бил налице. Което не е попречило на дружеството да прехвърли дейността на частни компании и така да наруши ЗОП. Припомняме, че едва 1/3 от лотовете по Хемус могат да се строят законно, по останалите части на трасето се е работило в пълен разрез със закона, а по някои  от лотовете дори няма реални строителни дейности въпреки авансите в стотици милиони.
Първият документ от 28 август 2018г., свързан с набирането на фирми-контрагенти, е доклад на Десислава Христова – член на борда на директорите, за разширяване на дейността на дружеството чрез проучване на пазара и избор на партньори. В понеделник вечерта тя бе освободена от поста си.
В него се посочва как Автомагистрали трябва да навлезе в строителството на първокласни пътища, но тъй като няма достатъчно финанси и собствена техника, следва да проучи пазара и да сключи партньорства. Въпросното общо изложение се припокрива със събитията, настъпили в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Мутрата от СИК 18.01.2022 16:49

    ГЕРБ: "Ние грабим, вие плащате! Ясно?"

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ограничете физическото натоварване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ограничете физическото натоварване, наблегнете на